Home
Blog
Bestemmingen
Trouwen in Las Vegas: hoe werkt dat eigenlijk?

Trouwen in Las Vegas: hoe werkt dat eigenlijk?

op 25 augustus 2017
1 minuut leestijd
Trouwen in Las Vegas: hoe werkt dat eigenlijk?

Gehuld in een trouwjurk met sensuele sluier een met-dobbelstenen-ingegraveerde-ring aan de vinger van je geliefde schuiven nadat je elkaar het ja-woord hebt gegeven, is een onvergetelijke ervaring in Las Vegas. Maar hoe kun je eigenlijk trouwen in Las Vegas? En is dat rechtsgeldig?

Niet iedereen droomt van en traditionele bruiloft; op een prachtig landgoed in Nederland, omringd door al je familie en vrienden. Sommige mensen pakken trouwen liever iets avontuurlijker aan. En wat is dan beter dan een huwelijk op reis? Trouwen in Las Vegas is waarschijnlijk de bekendste avontuurlijke trouw-optie. Wij tippen je waar je dat doet, hoe het werkt en wanneer het huwelijk ook rechtsgeldig in Nederland is. 

Bucketlist: een Elvis-wedding

Op de Strip in Las Vegas vind je overal ‘White Chapels’, waar je je op eigen gelegenheid in het echt kunt laten verbinden. Ook zijn er legio organisaties die speciale, online te boeken, huwelijksarrangementen aanbieden. Zo kan je je tijdens een ‘Elvis-wedding’ door ‘the King himself’ laten trouwen. Het voordeel van boeken via een instantie is dat zij alles verzorgen; van locatie en ceremoniemeester tot het legaliseren van je huwelijk aan toe. Want of je nou in het huwelijksbootje stapt na een flinke slok op of het geheel bewust van te voren plant, houd er rekening mee dat trouwen in Las Vegas geen grap is.

trouwen in vegas
trouwen in vegas

las vegas trouwen
las vegas trouwen

wedding las vegas
wedding las vegas

I (wat een ge)do(e)

Met beide paspoorten, internationale geboorteaktes, een akte van trouwbevoegdheid en internationale uittreksels van het bevolkingsregister ga je in Las Vegas naar het Marriage License Bureau, waar je een trouwvergunning dient aan te vragen. Wanneer je ouder bent dan achttien jaar krijg je voor 60 dollar de autorisatie direct mee. Dit behelst nog niet de kosten van het huwelijk zelf. Houd voor een simpele bruiloft rekening met 50 tot 100 dollar. Voor een luxe arrangement met the whole shebang aan bloemen, trouwfoto’s etcetera, tel je al gauw minimaal 500 dollar neer.

What happened in Vegas...

Bij terugkomst dien je het huwelijk te wettigen. De trouwakte moet gecertificeerd worden in Las Vegas, waarna je er thuis mee naar de burgerlijke stand kan. In sommige gemeenten is een extra ‘apostille' document, aan te vragen bij de ‘Secretary of State’ in Nevada, noodzakelijk. Wanneer je dit niet goed regelt, toch trouwt in Las Vegas en het later in Nederland nogmaals ‘officieel’ wilt beklinken, kom je van een koude kermis thuis. Meerdere keren in het huwelijk treden, mag namelijk niet van de wet. Althans, niet tegelijk. 

Top reizen naar Las Vegas

Reisorganisaties met reizen naar Las Vegas

Meer blogs over Las Vegas

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8