Home
Blog
Bestemmingen
De beroemde Bellagio fonteinen: Waanzinnig!

De beroemde Bellagio fonteinen: Waanzinnig!

1 minuut leestijd
De beroemde Bellagio fonteinen: Waanzinnig!

Een must-see in Las Vegas: de prachtige Bellagio fonteinen en watershow.

De fonteinen bij Hotel Bellagio in Las Vegas zijn waarschijnlijk beroemder dan het hotel zelf. Het hotel, gevestigd aan de beroemde The Strip, heeft zich door de Bellagio fonteinen in ieder geval zeker op de kaart gezet. De meeste toeristen die naar Las Vegas komen, brengen daarom ook even een bezoekje aan de spectaculaire fonteinshow.

Afmetingen, licht en muziek

De ‘Fountains of Bellagio’ spuiten water tot wel 140 meter hoog. Totaal zijn er zo’n 1.000 fonteinen die samen meer dan 300 meter breed zijn. Maar de afmetingen van Bellagio is niet het enige indrukwekkende aan de fonteinen. De combinatie van licht (van 4.500 lampen) en muziek – van Viva Las Vegas tot Fly Me To The Moon – maakt de watershow van Bellagio misschien wel het meest indrukwekkendste fonteinspektakel ter wereld.

Bellagio Hotel
Bellagio Hotel

Bellagio fonteinen
Bellagio fonteinen

Watershow Bellagio
Watershow Bellagio

Kosten en onderhoud

Leuk detail: de Bellagio fonteinen hebben totaal meer dan 40 miljoen dollar gekost. Ook het onderhoud is niet gratis. Er moeten nieuwe nummers toegevoegd worden, en de fonteinen moeten zó ingesteld worden dat de watershow past bij de muziek.

Bellagio bekijken?

Wil je de Bellagio fonteinen eens met eigen ogen in actie zien? Er zijn elke avond – om de 15 minuten – watershows te zien. Overdag start er elk half uur een show. Kijk voor actuele tijden op de website van Bellagio. Ook zijn er hotelkamers en restaurants in het Bellagio hotel vanaf waar je de watershow kan aanschouwen. Enjoy!

Top reizen naar Ella

Reisorganisaties met reizen naar Ella

Meer blogs over Ella

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8