Home
Blog
Bestemmingen
Verborgen parel in de USA: Great Smoky Mountains National Park

Verborgen parel in de USA: Great Smoky Mountains National Park

1 minuut leestijd
Verborgen parel in de USA: Great Smoky Mountains National Park

Dit prachtige stukje natuur in het oosten van Amerika barst van de flora en fauna, inclusief zwarte beren!

Ken jij Great Smoky Mountains National Park? Grote kans van niet! Dit nationale park is relatief onbekend. De meeste reizigers kiezen voor steden als New York en Boston, sunshine state Florida of een roadtrip West-USA. Maar ook in Tennessee en North Carolina is wat te beleven. Sterker nog: Great Smokey Mountains National Park was in 2010 het best bezochte park van de USA!

Historie en natuur

Great Smokey Mountains National Park is een nationaal park sinds 1940 en is ruim 2.000 vierkante kilometer groot. Het park staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit door de rijke historie van het gebied en de diversiteit aan flora en fauna. Voor de Europeanen het park in de 18de eeuw ontdekten, woonden er veel native Amerikanen in deze regio. Er zijn vandaag de dag nog steeds enkele historische plekken in het park te bewonderen, zoals Cades Cove. In deze vallei vind je goed onderhouden oude gebouwen als cabins, boerderijen en kerken.

Smoky Mountains
Smoky Mountains

Codes Cove
Codes Cove

Black bear Smoky Mountains
Black bear Smoky Mountains

Activiteiten

Hiken is – met 1.370 kilometer aan wandelpaden – populair in het park. Veel toeristen blijven in Great Smokey Mountains kamperen. Andere activiteiten zijn (vlieg)vissen, paardrijden, fietsen en zwemmen. Pas wel op voor beren: die komen hier veel voor!

Hoe kom je er?

De twee hoofdingangen bevinden zich bij Gatlinburg en Cherokee, nabij Knoxville, Tennessee. De toegang tot Great Smoky Mountains National Park is gratis.

Top reizen naar Great Smoky Mountains National Park

Reisorganisaties met reizen naar Great Smoky Mountains National Park

Meer blogs over Great Smoky Mountains National Park

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8