Home
Blog
Bestemmingen
Seattle: Levendige stad in het noordwesten van de VS

Seattle: Levendige stad in het noordwesten van de VS

op 15 november 2016
1 minuut leestijd
Seattle: Levendige stad in het noordwesten van de VS

Sleepless in Seattle? Geen probleem want deze stad heeft genoeg te bieden om je er een paar dagen (en nachten) te vermaken!

Seattle is een stad in het uiterste noordwesten van de Verenigde Staten, aan de kust en omringd door bergen, met een gezellig centrum. De iconische skyline met de Space Needle ken je misschien al maar deze stad heeft meer te bieden.

Space Needle

De Space Needle is het symbool van Seattle. Het werd ooit gebouwd voor een wereldtentoonstelling maar de toren is nog steeds een populaire toeristenattractie. Bovenin zit een ronddraaiend restaurant en een observatiedek. Een must-do in Seattle en ook meteen een prachtig uitzicht over downtown Seattle én de omliggende bergen en eilanden.

Pike Place
Pike Place

Seattle skyline
Seattle skyline

Seattle
Seattle

Pike Place

Naar Pike Place ga je voor de Pike Place Market. Je kan hier urenlang rondlopen tussen de vele kraampjes en winkeltjes met verse producten, kunst en andere leuke spulletjes. Vooral de Fish Market is een publiekstrekker door het enthousiasme van de visboeren en de rondvliegende vissen! Overigens vind je hier ook de eerste Starbucks. Er staat vrijwel altijd een rij maar als echte Starbucks-fan mag je dit natuurlijk niet missen.

City of Rain

In Seattle regent het gemiddeld meer dan in andere steden in de VS en daarom heeft Seattle de bijnaam ‘City of Rain’ gekregen. Vooral in november komt het met bakken tegelijk naar beneden. De zomer is heerlijk mild en dus de ideale tijd om deze stad te bezoeken. In de winter valt er in Seattle zelf geen sneeuw maar in de omgeving liggen wel een aantal mooie skigebieden mét sneeuw.

Top reizen naar Seattle

Reisorganisaties met reizen naar Seattle

Meer blogs over Seattle

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8