Galapagoseilanden

Zeeleguaan

Rondreis Galapagoseilanden

Darwins evolutie paradijs

Deze Unesco erfgoed parel is een rondreis op zichzelf waard. De unieke flora en fauna zijn wereldberoemd. Een bezoek aan de Galapagos eilanden is een wonderlijke en onvergetelijke ervaring.

Door het boek de 'origin of species' van Darwin zijn de Galapagoseilanden wereldberoemd geworden. Met het zeilschip de Beagle voer hij naar deze bijzondere eilandengroep en ontwikkelde hij zijn evolutietheorie. 

Deze geïsoleerde plek (1000 kilometer van de kust van Ecuador) is tegenwoordig goed te bezoeken en een top rondreis bestemming. Je kunt vanuit Nederland naar de Galapagos vliegen of via Ecuador. 

Het vulkanische landschap nodigt uit om lange wandelingen maken en ook de onderwaterwereld is zeer de moeite waard. Duiken of snorkelen met zeeleeuwen, haaien, schildpadden etc., het is allemaal mogelijk. De archipel telt maar liefst 128 eilanden, je kunt door een individuele rondreis of groepsrondreis zorgen dat je de mooiste plekken bezoekt en de unieke diersoorten spot. De avontuurlijke natuurliefhebber is op de Galapagoseilanden aan het juiste adres.

Hoofdstad:
Puerto Baquerizo Moreno
Inwoners:
26.640
Oppervlakte:
7.880 km2
Beste reistijd:
februari t/m april
Tijdsverschil:
8 uur vroeger
Vliegtijd:
14:40 uur uur
Combineren:
Natuur
10/10
Cultuur
6/10
Strand
8/10
Steden
2/10
Eten
7/10
Actief
9/10
Qua weer kun je er alle maanden rondreizen. De zomermaanden van december t/m mei zijn warm maar gaan gepaard met buien, de winter is van juni t/m november en zijn koel en droog te noemen maar de temperatuur komt eigenlijk niet onder de 18 graden. Maar over het algemeen wordt gezegd dat februari t/m april het beste is omdat het zeewater dan het helderst is en de temperatuur aangenaam.

Video's van Galapagoseilanden

Reisorganisaties met reizen naar Galapagoseilanden

Reizen naar Galapagoseilanden

Groepsrondreis Ecuador/Galápagos Hoogtepunten

Groepsrondreis Ecuador/Galápagos Hoogtepunten

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Ecuador & Galápagos ontdek je dit prachtige en veelzijdige land! Je reist langs besneeuwde bergen, regenwoud en vulkanen. De reis wordt spectaculair afgesloten met een 5-daags bezoek aan de Galápagos eilanden. Binnen een dag rijden we van de hoogvlakte van de Andes naar het tropische Amazonegebied. Daarnaast zijn de Indianenmarkten en de overblijfselen van de Incacultuur zeer boeiend en is het dierenleven op de Galápagos eilanden uitbundig. Ecuador heeft 't allemaal: regenwouden, koloniale steden, thermale baden en ruige bergen.
Sawadee
vanaf
€ 3.379
Groepsrondreis Ecuador met optioneel Galapagos

Groepsrondreis Ecuador met optioneel Galapagos

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Ecuador ontdek je dit prachtige en veelzijdige land! Je reist in 25 dagen langs besneeuwde bergen, regenwoud en vulkanen. Je kunt er voor kiezen om de reis af te sluiten met een bezoek aan de Galápagos eilanden. Binnen een dag rijden we van de hoogvlakte van de Andes naar het tropische Amazonegebied. Daarnaast zijn de Indianenmarkten, de koloniale steden en de overblijfselen van de Incacultuur allemaal even boeiend en is het dierenleven op de Galápagos eilanden uitbundig.
Sawadee
vanaf
€ 2.749
Rondreis Ecuador & Galapagos, 21 dagen

Rondreis Ecuador & Galapagos, 21 dagen

Afwisselende natuur en traditionele, kleurrijke bevolking Uniek verblijf in ecolodge in de jungle, met lokale gids en volpension Veel excursies; Chimborazo, el Cajas en markt Otavalo Onvergetelijke afsluiter: 6-daags bezoek aan de Galapagos
Djoser
vanaf
€ 3.995
Galapagos eilandhoppen, rondreis op maat - Local Hero Travel

Galapagos eilandhoppen, rondreis op maat - Local Hero Travel

Voor velen is Galapagos eilandhoppen dé trip-of-a-lifetime. Niet voor niets, want de omgeving is ronduit uniek! Door de Galapagos reizen kan op veel manieren. Tijdens deze rondreis heb je de tijd, waardoor je nog meer kunt ervaren van deze bijzondere archipel. Je bezoekt drie verschillende eilanden en hebt de tijd voor een kennismaking met de lokale bevolking. Samen met onze lokale reisexpert, local hero Ellen, stel jij jouw eigen Galapagos reis samen. Laat je inspireren door onze voorbeeldreizen op onze website.
Local Hero Travel
vanaf
€ 995
Rondreis Ecuador, 19 dagen

Rondreis Ecuador, 19 dagen

Prachtige natuur en traditionele, kleurrijke bevolking Veel excursies; Cotopaxi, Chimborazo en markt Otavalo Uniek verblijf in ecolodge in de jungle met lokale gids en volpension Paar dagen relaxen aan strand van Puerto López
Djoser
vanaf
€ 2.795
Groepsrondreis Galapagoseilanden

Groepsrondreis Galapagoseilanden

Tijdens deze avontuurlijke rondreis langs de Galapagos eilanden vaar je langs de ultieme natuurlijke dierentuin, waar zonder angst voor de mens allerlei bijzondere dieren en vogelsoorten leven. Reuzenschildpadden, blauwvoet Jan-van-genten en Galapagos pinguïns gaan er hun eigen gang, zonder zich ook maar iets aan te trekken van de mensen die vlakbij naar hen staan te kijken. Jonge zeeleeuwen spelen in het water met zwemmers en de tientallen zeeleguanen die op de zwarte rotsen liggen te zonnen, doen niets anders dan terug staren.
Sawadee
vanaf
€ 5.819

Blogs over Galapagoseilanden

· Suzanne van Duijn
Reizen naar de Galapagos Eilanden: hoe doe je dat?
Snorkelen met pinguïns en zeeleeuwen, omgeven door prachtige natuur, midden in de Stille Oceaan… Dat klinkt als een droom maar het is de werkelijkheid op de Galapagos Eilanden.
· Redactie
VIDEO: Prachtige beelden van zeeleeuwen op de Galápagos eilanden
De Galápagos eilanden staan bekend om hun unieke diersoorten, en één daarvan is de Galápagos zeeleeuw, die uitsluitend hier leeft. In deze video zijn prachtige beelden van deze mooie dieren te zien.
· Redactie
Galapagos eilanden
Charles Darwin vond er veel inspiratie voor zijn evolutietheorie en als je een bezoek brengt aan deze prachtige eilandengroep die zich rond de evenaar bevindt, dan zul je bergijpen waarom. Nergens ter wereld is de natuur nog zo puur en zijn flora en fauna nog zo mooi met elkaar in evenwicht.
· Redactie
De Galapagos eilanden
Bij de naam Galapagos eilanden zie je veel mensen hard nadenken over waar die eilanden ook alweer liggen. Sommigen denken dat ze deel uitmaken van Colombia, anderen houden het op een zelfstandig landje ergens in de oceaan. In werkelijkheid maken de schitterende Galapagos eilanden deel uit van Ecuador.
De Galapagoseilanden hebben een bijzondere plek in mijn hart veroverd. Tijdens mijn rondreis heb ik zoveel bijzondere dieren kunnen zien en fotograferen. Het is een unieke plek die de lange en kostbare reis meer dan waard is.  
- Sharon

Beoordelingen van Galapagoseilanden

Wat zijn de Galapagoseilanden ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Galapagoseilanden.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.