Home
Blog
Bestemmingen
Reizen naar de Galapagos Eilanden: hoe doe je dat?

Reizen naar de Galapagos Eilanden: hoe doe je dat?

op 18 februari 2019
1 minuut leestijd
Reizen naar de Galapagos Eilanden: hoe doe je dat?

Snorkelen met pinguïns en zeeleeuwen, omgeven door prachtige natuur, midden in de Stille Oceaan… Dat klinkt als een droom maar het is de werkelijkheid op de Galapagos Eilanden.

De Galapagos Eilanden liggen erg afgelegen, op zo’n 1000 kilometer van de kust van Ecuador. Daardoor is reizen naar deze eilandengroep niet heel makkelijk en ook best prijzig. Maar het is zeker niet onmogelijk! Dit is hoe je reist naar de Galapagos Eilanden.

Kiezen tussen boot of land

Misschien wel de leukste en beste manier op de Galapagos Eilanden te bezoeken is met een cruise. Je kan dan veel eilanden zien, legt aan op verschillende plekken en je slaapt op de boot. Dit is wel een dure optie. Je kan er ook voor kiezen om op één (of meerdere) van de bewoonde eilanden te overnachten en vanuit daar dagtripjes te boeken. Je kan dan niet zoveel zien als met een cruise maar het is wel een stuk goedkoper en nog steeds prachtig!

Zelf regelen of pakket boeken

Als je geen zorgen wil hebben en geen zin hebt om alles uit te zoeken, kun je een pakketreis boeken. Verschillende organisaties in Nederland bieden zo’n reis aan. Relax maar ook duur natuurlijk. Goedkoper is om het zelf te regelen. Je kan naar Ecuador vliegen (bijv. naar Quito) en daar een pakketreis boeken, voor een cruise of een trip naar een van de eilanden. Maar je kan ook een ticket boeken naar de Galapagos eilanden (bijv. naar Baltra) en daar dan ter plekke alles regelen. Dit is vaak de goedkoopste optie maar het nadeel is dat je dus ter plekke nog van alles moet boeken terwijl je eigenlijk meteen op avontuur wil.

Combineren met Ecuador

De reis van Nederland naar de Galapagos eilanden duurt minimaal 24 uur. Een lange reis! Maar vanaf Ecuador is het ‘maar’ twee uur vliegen. Daarom is een reis naar de Galapagos Eilanden goed te combineren met een rondreis door Ecuador of Zuid-Amerika. Budget airlines vliegen tussen Quito in Ecuador en Baltra op de Galapagos eilanden. Vanaf Baltra reis je dan door naar het eiland Puerto Ayora, waar je makkelijk tours of een cruise kan boeken.

Beste reistijd

De Galapagos Eilanden worden het hele jaar door toeristen bezocht. Maar december t/m mei is de beste reistijd voor de Galapagos Eilanden. Het is dan zo’n 30 graden, het water is warm en het is een goede tijd om te duiken en wildlife te spotten. In het laagseizoen liggen de prijzen wel lager.

Top reizen naar Ecuador

Reisorganisaties met reizen naar Ecuador

Meer blogs over Ecuador

Beoordelingen van Ecuador

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
7.6
Steden
7.6
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.6