Home
Blog
Bestemmingen
De 8 mooiste bezienswaardigheden van Ecuador

De 8 mooiste bezienswaardigheden van Ecuador

2 minuten leestijd
De 8 mooiste bezienswaardigheden van Ecuador

Op vakantie naar Ecuador? Dit zijn de acht mooiste plekken die je niet mag missen!

In het noordwesten van Zuid-Amerika ligt Ecuador, wat letterlijk vertaald ‘evenaar’ betekent. Je kan er op hetzelfde moment met beide benen in een ander werelddeel staan. Ecuador is prachtig en veelzijdig. Heb je geen idee waar heen te gaan? We helpen je graag op weg met deze acht bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn:

1. Galapagos eilanden

galapagos
galapagos

Op slechts tweeënenhalf uur vliegen van Quito vind je de Galapagos eilanden. Het is het grootste fauna-paradijs ter wereld en een must go voor elke dier- en natuurliefhebber. Tegen een adembenemend decor van vulkanen vind je er naast veel vogelsoorten onder andere zeeleguanen, zeehonden, reuzenschildpadden, flamingo’s en pinguïns. Ook het duiken is er fantastisch. Je moet diep in je buidel tasten om er te komen. Hetgeen je vervolgens echter aan natuurschoon voorgeschoteld krijgt, is werkelijk uniek in zijn soort.

2. Machalilla Nationaal Park

machalilla
machalilla

Vallen de Galapagos eilanden buiten je budget? Bezoek dan Nationaal Park Machalilla als goedkoper en evenzo indrukwekkend alternatief. De combinatie van zeldzaam tropisch oerwoud vol vijgen- en hoge kapokbomen, lagunes, baaien en oude beeldhouwwerken langs de kust maken dit het meest gevarieerde Nationaal Park in Ecuador. Playa los Frailes wordt als één van de mooiste stranden van Zuid-Amerika beschouwd. Ben je er tussen half juni en half oktober? Dan is de kans groot dat je er bultrugwalvissen spot.

3. Baños

Banos
Banos

Wanneer je natuur wilt combineren met adrenaline kicks ga je naar Baños. Je maakt hier de mooiste berghikes langs rivieren, warmtebronnen en watervallen. Ook haal je er je avontuurlijke hart op met sporten als raften, mountainbiken, abseilen en paardrijden. Voor de diehard-waaghals is er de alom bekende ‘schommel aan het einde van de wereld’ die op 2600 meter hoogte bevestigd zit aan boomhut Casa del Arbol. Houd je goed vast als je de swing waagt boven de diepe afgrond!

4. Cuenca

cuenca
cuenca

Cuenca is één van de best bewaarde koloniale steden van Zuid-Amerika. Struin door de gezellige straatjes, bezoek de kathedralen Imaculada Concepción en Sagrario of ga naar één van de fascinerende musea. Ben je een fan van hoeden, dan is Cuenca de plaats waar je een originele Panama Hoed op de kop tikt. Rafael Paredes, gelegen aan de zuidkant van Calle Largo, is de beste plek om er één te kopen.

5. Yasuní Nationaal Park

Yasuni
Yasuni

De Amazone reikt ook tot in Ecuador. Yasuni Nationaal Park, in het oosten van het land, vormt een goede uitvalsbasis voor de ultieme jungle-experience. Het park kent met meer dan 4.000 plantensoorten, zeker 170 zoogdiersoorten en 610 vogelsoorten één van de hoogste biodiversiteit op aarde. Trek er samen met een gids op uit en bezoek tevens één van de inheemse indianenstammen.

6. Quilotoa loop

quilotoa
quilotoa

Houd je van lokale markten en wandelen? Doe dan de Quilotoa loop. Een gave cirkelvormige hike over 200 km die begint en eindigt in Latacunga midden in het Andesgebergte. Je gaat van dorpje naar dorpje en markt tot markt al lopend, fietsend of te paard over modderige wegen. De markt van Saquilisi is het hoogtepunt.

7. El Nariz del Diablo

el nariz del diablo
el nariz del diablo

Altijd al eens óp een trein willen zitten in plaats van erin? In het ruige binnenland van Ecuador kan het. Vanuit Riobamba vertrek je nog voor zonsopgang richting El Nariz del Diablo (duivelsneus) welke bekend staat om het hoogteverschil dat door de trein getrotseerd wordt. Omdat de afdaling te steil is voor een klassieke haarspeldbocht, zigzagt de trein voor en achteruit tussen wissels om toch weer naar beneden te komen. Een spectaculaire tocht die nog lang op je netvlies zal staan.

8. Cotopaxi Nationaal Park

cotopaxi
cotopaxi

Dit Nationaal Park bevindt zich in hartje Andes en is vernoemd naar de hoogste (bijna 6000 meter) actieve vulkaan van Ecuador én de wereld. Je verkent het park eenvoudig wandelend of met de fiets. Langs het Limiopungomeer ontdek je de mooiste routes. Zoek je het graag hogerop? Beklim dan de vulkaan in een tweedaagse tocht.

Top reizen naar Ecuador

Reisorganisaties met reizen naar Ecuador

Meer blogs over Ecuador

Beoordelingen van Ecuador

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
7.6
Steden
7.6
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.6