Home
Blog
Algemeen
8 coole nieuwe toeristische attracties

8 coole nieuwe toeristische attracties

op 10 februari 2014
1 minuut leestijd
8 coole nieuwe toeristische attracties

Toerisme is voor veel steden een belangrijke bron van inkomsten en steden doen er dan ook van alles aan om toeristen naar hun stad te trekken. In dit artikel hebben we acht coole nieuwe toeristische attracties voor je op een rij gezet.

Toerisme is voor veel steden een belangrijke bron van inkomsten en steden doen er dan ook van alles aan om toeristen naar hun stad te trekken. Naast het organiseren van festivals en evenementen worden er ook nog steeds nieuwe toeristische attracties gebouwd. In dit artikel hebben we acht coole nieuwe toeristische attracties voor je op een rij gezet.

Glacier Skywalk, Jasper National Park, Canada

Deze Glacier Skywalk biedt een schitterend uitzicht op de Sunwapta Valley, met zijn gletsjers, watervallen en bossen. Vanaf mei moet je hier op 280 meter hoogte boven de vallei kunnen lopen over een glazen platform.

Funtasy Island, Riau Island, Indonesië

Ondanks de cheesy naam, zal Funtasy Island ongetwijfeld een succes worden bij eco-liefhebbers. Het luxe eco-resort ligt slechts 20 minuten van de kust van Singapore en zal in de herfst van dit jaar opengaan.

Museum of Image and Sound, Rio de Janeiro, Brazilië

Dit museum aan de Copacabana is al lange tijd in ontwikkeling, maar moet net op tijd klaar zijn voor het aanstaande WK-voetbal deze zomer. Het 'gevouwen' gebouw met glazen voorkant, zal onder andere tentoonstellingen over de Carioca cultuur bevatten, een theater, een café en winkel bevatten.

High Roller, Las Vegas, Verenigde Staten

Vanaf maart kunnen bezoekers in Las Vegas vanuit het grootste reuzenrad ter wereld (tot de New York Wheel in 2016 geopend wordt) de gokstad gaan bekijken. De glazen 'bollen' kunnen elk 40 passagiers meenemen voor een 30 minuten durende rit boven Las Vegas.

Guangzhou Circle, Guangzhou, China

De Guangzhou Circle is met 138 meter de hoogste ronde wolkenkrabber ter wereld. Voor bezoekers zal het in de toekomst mogelijk worden om in het 50 meter hoge 'gat' in het gebouw restaurants en café's te bezoeken.

Cinecittà World, Rome, Italië

De eeuwige stad Rome heeft al geen gebrek aan attracties, maar een themapark heeft het nog niet. Cinecittà World zal hier in de eerste helft van 2014 verandering in gaan brengen met een film themapark, met klassiekers als Ben-Hur, La Dolce Vita, Cleopatra en vele anderen.

Goliath Rollercoaster, Chicago, Verenigde Staten

Deze lente wordt in het Six Flags park in Chicago de Goliath achtbaan geopend. Deze houten achtbaan bevat onder andere een heftige 55 meter hoge afdaling onder een hoek van 85 graden en een snelheid van 115 kilometer per uur.

IMG Worlds of Adventure, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

In Dubai moet alles altijd groot, groter grootst zijn, dus moest het IMG Worlds of Adventure het grootste indoor themapark ter wereld worden. Op meer dan 450.000 km2 zullen diverse thema zones te vinden zijn, waaronder Marvel, Lost Valley Dinosaur Adventure, Cartoon Network en IMG Boulevard.

Meer blogs