Home
Blog
Algemeen
7 onvoltooide bezienswaardigheden

7 onvoltooide bezienswaardigheden

op 23 juni 2014
1 minuut leestijd
7 onvoltooide bezienswaardigheden

Het voltooien van monumenten en bezienswaardigheden kost vaak een tijd en werk. Soms is er helaas gewoon niet genoeg geld of mankracht om een project af te ronden. Dat betekent echter niet dat onvoltooide bezienswaardigheden niet mooi kunnen zijn. Hieronder hebben we er zeven voor je op een rij gezet die zeker een bezoekje waard zijn!

Hassantoren, Marokko

De Hassantoren is de minaret van de onvoltooide moskee in de hoofdstad Rabat van Marokko. Men begon in 1195 met de bouw van de toren, met de bedoeling om er de grootste minaret ter wereld van te maken, samen met een moskee die 's werelds grootste moest worden. Echter overleed in 1199 kalief Yaqub al-Mansur, waarmee de financier wegviel en de bouw werd stilgelegd. In 2012 kreeg de toren een UNESCO Werelderfgoedlijst status.

Kathedraal Saint John the Divine, New York

De kathedraal van St. John the Divine wordt beschouwd als een onvoltooid meesterwerk. De bouw begon in 1892, maar vanwege tegenstrijdige ontwerp adviezen is de kerk nog steeds in bouw en vinden er tegelijkertijd renovaties plaats.

Nationaal Monument, Schotland

Schotland's Nationaal Monument is een monument voor de Schotse matrozen en soldaten die tijdens de Napoleontische oorlogen stierven. In 1826 begon men met de bouw, maar door gebrek aan financiering werd het nooit voltooid. Het oorspronkelijke plan werd gemodelleerd naar het Parthenon in Athene.

Onvoltooide kerk, Bermuda

Deze onvoltooide kerk in St. George, Bermuda, werd gebouwd in 1874, maar werd nooit voltooid vanwege financieringsproblemen.

La Sagrada Familia, Barcelona

Deze beroemde kerk van  in Barcelona van Gaudi is al meer dan een eeuw in aanbouw. Acht van de 18 torens van de basiliek werden in 2011 voltooid, maar de einddatum wordt al lange tijd vooruit geschoven. Nu verwacht men dat de a Sagrada Familia ergens in 2026 of 2028 klaar moet zijn. Hoe het er dan uit ziet kun je in dit filmpje zien!

Crazy Horse Memorial, South Dakota

Het gigantische Crazy Horse Memorial is al sinds de jaren '40 in aanbouw. Het wordt uitgehouwen in een berg in de Black Hills, als reactie op het Mt. Rushmore monument, net ten zuidwesten van waar het Crazy Horse monument ligt. De oorspronkelijke beeldhouwer overleed in 1982 en de financiering moet het hebben van de bezoekers. De einddatum is dus nog onbekend.

Ryugyong Hotel, Noord-Korea

Pyongyang's piramidevormige wolkenkrabber is sinds 1987 in aanbouw. De bouw stopte in 1992, als gevolg van de ​economische crisis na de val van de Sovjet-Unie. Na 1998 werd de bouw hervat en zou het in 2012 van de buitenkant klaar moeten zijn, maar het hotel zelf is nog niet open.

Meer blogs