Home
Blog
Algemeen
Roadtrip Oost-Europa: 10 bezienswaardigheden

Roadtrip Oost-Europa: 10 bezienswaardigheden

3 minuten leestijd
Roadtrip Oost-Europa: 10 bezienswaardigheden

Met een bezoek aan deze tien bezienswaardigheden in Oost-Europa ga je gegarandeerd een mooie roadtrip tegemoet!

Denk jij eraan om binnen Europa op vakantie te gaan? Sla Engeland, Frankrijk, Spanje of Italië eens over en zoek het wat verder. Wat dacht van Oost-Europa? Want ook daar zijn genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken en je aan te vergapen. Wij geven je alvast een voorproefje van de tien bezienswaardigheden die je gezien moet hebben en zorgen ervoor dat jij voorbereid richting Oost-Europa kunt vertrekken.

1. Belgrado (Servië)

belgrade serbia
belgrade serbia

Je zou het misschien niet verwachten, maar Belgrado in Servië is superhip! In het oosten staat Belgrado bekend om het goede nachtleven (veel trendy cafés, bijzondere nachtclubs), maar er is nog meer te doen. Breng een bezoek aan het Kalemegdan fort: het belangrijkste symbool van de stad met een uitkijk op de Donau en Sava. Of bewonder de één na grootste Orthodoxe kerk ter wereld: Sint Sava. Zet Belgrado dus zeker op je verlanglijst als je richting Oost-Europa gaat.

2. Triglav National Park (Slovenië)

triglav
triglav

Slovenië wordt gezien als één van de mooiste landen van Oost-Europa. Dit komt doordat Slovenië prachtige natuur heeft en tal van buitenactiviteiten organiseert. Een niet te missen natuurgebied is het Triglav National Park. Met maar liefst 84.000 hectare kun je er van alles vinden. Van meren tot watervallen en van bergen tot rotskloven. Het is het ideale gebied voor de wandelaar, aangezien het park een uitgebreid netwerk aan wandelpaden heeft. Een echte aanrader als je wil ontdekken wat voor schoonheden de natuur van Slovenië te verbergen heeft.

3. Praag (Tsjechië)

prague czech
prague czech

De meeste mensen die een bezoek aan Praag brengen zijn lyrisch. En hoe kan dat ook anders. De Tsjechische hoofdstad Praag heeft immers een rijke geschiedenis die door het hele centrum terug te vinden is en maakt het, door de vele cafés en eettentjes, een bruisende stad. Ook de kunstliefhebber kan zijn hart ophalen door de vele musea en galeries die Praag rijk is. Vergeet trouwens niet om een bezoek te brengen aan de beroemde Praagse Burcht: één van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld.

4. Boedapest (Hongarije)

budapest
budapest

De Hongaarse hoofdstad Boedapest wordt steeds bekender en geliefder onder de Europeanen. Boedapest is betaalbaar en zit boordevol spannende, mooie en bijzondere bezienswaardigheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vele warmwaterbronnen of badhuizen waar Boedapest bekend om staat? Of de Donau in de avond? Als alle belangrijke gebouwen voorzien zijn van sierverlichting. Een avondwandeling die je niet mag missen.

5. Baai van Kotor (Montenegro)

baai van kotor
baai van kotor

Wie naar Montenegro gaat, mag de baai van Kotor niet overslaan. De vlindervormige baai, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO pronkt, bestaat uit vier baaien. Langs de baai liggen diverse pittoreske plaatsjes zoals Kotor, Perast, Trivat, Risan en Herceg Novi. Hoewel het druk kan zijn, als nummer één toeristenattractie in Montenegro, neem je dat al gauw voor lief als jij de beklimming maakt en uiteindelijk kunt genieten van het uitzicht over de baai. Puur genieten!

6. Tatragebergte (Polen en Slowakije)

tatrage
tatrage

 

Door zowel Polen als Slowakije loopt het indrukwekkende Tatragebergte. Het gebied staat bekend om de oude dorpjes, imposante natuur en prachtige meren zoals het Štrbské Pleso bergmeer en Skalnaté Pleso bergmeer. De hoogste bergtop in dit gebied bedraagt meer 2500 meter. Daarnaast groeien er zeldzame bloemen en is het een leefgebied voor wolven, lynxen, beren en herten. Genoeg om te zien en te ontdekken dus.

7. Sofia (Bulgarije)

sofia
sofia

De Bulgaarse hoofdstad Sofia is de ideale bestemming voor iedereen die van geschiedenis houdt. Doordat Sofia een rijk verleden heeft, zijn de bezienswaardigheden ook bijzonder te noemen en bevatten door de sporen van deze rijke geschiedenis. Neem een bezoek aan de Alexander Nevski-katheraal, de Sofia Synagoge of de Banya Bashi-moskee. Wie het liever wat hogerop zoekt, kan met de kabelbaan naar de top van de berg Vitosha en genieten van een prachtig uitzicht over Sofia.

8. Vikos–Aoös National Park (Griekenland)

vikos aaos
vikos aaos

 

Oké, niet echt Oost-Europa maar, maar wel erg mooi! Witte huisjes met blauwe deuren en een prachtige zee? Dit is meestal het beeld dat mensen bij Griekenland hebben. Toch heeft Griekenland een heel andere kant. Die kant ontdek je als je een bezoek brengt aan het Vikos–Aoös National Park. Dit park, met een oppervlakte van 13.000 hectare, laat je kennis maken met mooie natuur, diepe ravijnen en een aantal leuke dorpjes. Sla de Vikoskloof trouwens niet over! Deze kloof is de langste en diepste kloof ter wereld en loopt midden door het park heen.

9. Krakau (Polen)

krakau
krakau

Het Florence van Polen, zo wordt Krakau ook wel genoemd. Naast alle statige en indrukwekkende gebouwen die deze stad rijk is, tref je ook de grote shopping mall Galeria Krakowska waar je kunt shoppen tot je voeten pijn doen. Omdat de bezienswaardigheden compact bij elkaar liggen, kun je in een paar dagen al veel zien. Mocht je nog tijd overhebben? Combineer Krakau dan met een bezoek aan Auschwitz: aangrijpend en indrukwekkender dan dit ga het niet krijgen.

10. Nationaal park Soomaa (Estland)

sooma estonia
sooma estonia

Nationaal park Soomaa mag zich het grootste natuurpark van Estland noemen. In dit park vind je hoogveenmoerassen en ooibossen. Ook heeft dit park in plaats van vier, maar liefst vijf seizoenen aangezien het voorjaar wordt verdeeld in een droge en natte periode. Er zijn genoeg wandelpaden om dit park te ontdekken, maar met een kajak is zeker een aanrader. Op die manier kom je oog in oog te staan met bevers, zwarte ooievaars en spot je misschien nog wel een lynx.

Top reizen naar Griekenland

Reisorganisaties met reizen naar Griekenland

Meer blogs over Griekenland

Beoordelingen van Griekenland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1