Servië

De hoofdstad Belgrado

Rondreis Servië

Balkan mix van pitoreske dorpjes, mooie kloosters en nightlife

Na een roerig verleden is Servië uitgegroeid tot een mooi rondreis land in het hart van de Balkan. Servië biedt veel cultuurhistorie en natuurschoon. Van steden als Belgrado en Novi Sad tot mooie berggebieden en de Pannonische laaglanden. De vriendelijke inwoners en goede keuken maken je reis compleet!

Tijdens je rondreis door Servië wordt je regelmatig herinnerd aan het recente oorlogsverleden. Al was het maar omdat er relatief weinig toeristen rondlopen. Toch is er van alles te zien in Servië bijvoorbeeld de hoofdstad Belgrado. Je vindt er een aantal interessante musea, theaters met een goede programmering en een prima nachtleven. Maar pas als je tijdens je rondreis de hoofdstad verlaat, leer je het echte Servië kennen.

Vooral rond Fruška Gora kun je je dagenlang vermaken. Deze berg is het centrum van een gelijknamig natuurgebied. Je kunt goed hiken rondom de mooie meertjes in deze regio, maar wat verrassender is: je vindt er ook kloosters die soms fraaie kunstwerken in huis hebben. Geen zin om zelf uit te zoeken wat de moeite waard is? Boek dan een individuele rondreis of groepsrondreis!

Vlag:
Hoofdstad:
Belgrado
Inwoners:
10.159.000
Oppervlakte:
88.361 km2
Beste reistijd:
mei t/m oktober
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
3:15 uur
Combineren:
Natuur
7/10
Cultuur
8/10
Strand
1/10
Steden
8/10
Eten
8/10
Actief
7/10

Video's van Servië

Reisorganisaties met reizen naar Servië

Reizen naar Servië