Servië

De hoofdstad Belgrado

Rondreis Servië

Balkan mix van pitoreske dorpjes, mooie kloosters en nightlife

Na een roerig verleden is Servië uitgegroeid tot een mooi rondreis land in het hart van de Balkan. Servië biedt veel cultuurhistorie en natuurschoon. Van steden als Belgrado en Novi Sad tot mooie berggebieden en de Pannonische laaglanden. De vriendelijke inwoners en goede keuken maken je reis compleet!

Tijdens je rondreis door Servië wordt je regelmatig herinnerd aan het recente oorlogsverleden. Al was het maar omdat er relatief weinig toeristen rondlopen. Toch is er van alles te zien in Servië bijvoorbeeld de hoofdstad Belgrado. Je vindt er een aantal interessante musea, theaters met een goede programmering en een prima nachtleven. Maar pas als je tijdens je rondreis de hoofdstad verlaat, leer je het echte Servië kennen.

Vooral rond Fruška Gora kun je je dagenlang vermaken. Deze berg is het centrum van een gelijknamig natuurgebied. Je kunt goed hiken rondom de mooie meertjes in deze regio, maar wat verrassender is: je vindt er ook kloosters die soms fraaie kunstwerken in huis hebben. Geen zin om zelf uit te zoeken wat de moeite waard is? Boek dan een individuele rondreis of groepsrondreis!

Vlag:
Hoofdstad:
Belgrado
Inwoners:
6.844.078
Oppervlakte:
88.361 km2
Beste reistijd:
mei t/m oktober
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
3:15 uur
Combineren:
Natuur
7/10
Cultuur
8/10
Strand
1/10
Steden
8/10
Eten
8/10
Actief
7/10

Video's van Servië

Reisorganisaties met reizen naar Servië

Reizen naar Servië

Blogs over Servië

· Suzanne van Duijn
Roadtrip Oost-Europa: 10 bezienswaardigheden
Met een bezoek aan deze tien bezienswaardigheden in Oost-Europa ga je gegarandeerd een mooie roadtrip tegemoet!

Beoordelingen van Servië

Wat zijn de Servië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 2 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Servië.
Natuur & omgeving
8.5
Cultuur
8
Stranden
1
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
7.5
6,5

Drie weken Belgrado

Servië
Familiereis
30-09-2015

Belgrado is een zeer aangename stad waar ik ieder jaar sinds 2000 terugkom. In 2000 (Milosevic was nog aan de macht) zag de stad er armzalig uit, maar inmiddels heeft zich een soort moderniseringsproces afgepeeld die zijn weerga niet kent. De stad is absoluut veilig. De mensen (Balkanezen in het algemeen) zijn toegankelijk en behulpzaam. Er is voldoende cultuur in de musea te genieten. In de resten van de fortificatie Kalemegdan, een enorm parkgebied, is het goed flaneren met in de diepte het samenvloeien van de rivieren Sava en Donau. Overal kramen, trappen, forttorens en joggende jeugd. Her en der zittende schakende mannen, rokend als schoorstenen. Jonge gezinnetjes met mooi aangeklede kindjes, het is er allemaal. Honger? Er zijn tal van eetkraampjes. Dorst? Restaurantjes in overvloed! Er is zelfs een kleine dierentuin met daarin ondermeer wolven die beginnen te huilen tijdens de avondval. Komend voorjaar gaan we weer en de lente is het beste jaargetijde om Belgrado en de rest van Servië (oude naam Racak) te bezoeken. Screcan put! (Goede reis!)

Kojo
Gereisd met partner in August 2015
8,4

Geweldig goedkoop land!

Servië
30-09-2015

Wij zijn naar een festival gegaan en hebben een beetje rond gereisd. Geweldige natuur, goedkoop en vriendelijke mensen. Zowel aantrekkelijk voor natuurliefhebbers als een stedentrip.

Zorka Milojeviv
Gereisd met partner in May 2021