Servië

De hoofdstad Belgrado

Rondreis Servië

Balkan mix van pitoreske dorpjes, mooie kloosters en nightlife

Na een roerig verleden is Servië uitgegroeid tot een mooi rondreis land in het hart van de Balkan. Servië biedt veel cultuurhistorie en natuurschoon. Van steden als Belgrado en Novi Sad tot mooie berggebieden en de Pannonische laaglanden. De vriendelijke inwoners en goede keuken maken je reis compleet!

Tijdens je rondreis door Servië wordt je regelmatig herinnerd aan het recente oorlogsverleden. Al was het maar omdat er relatief weinig toeristen rondlopen. Toch is er van alles te zien in Servië bijvoorbeeld de hoofdstad Belgrado. Je vindt er een aantal interessante musea, theaters met een goede programmering en een prima nachtleven. Maar pas als je tijdens je rondreis de hoofdstad verlaat, leer je het echte Servië kennen.

Vooral rond Fruška Gora kun je je dagenlang vermaken. Deze berg is het centrum van een gelijknamig natuurgebied. Je kunt goed hiken rondom de mooie meertjes in deze regio, maar wat verrassender is: je vindt er ook kloosters die soms fraaie kunstwerken in huis hebben. Geen zin om zelf uit te zoeken wat de moeite waard is? Boek dan een individuele rondreis of groepsrondreis!

Hoofdstad:
Belgrado
Inwoners:
10.159.000
Oppervlakte:
88.361 km2
Beste reistijd:
mei t/m oktober
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
3:15uur
Natuur
7/10
Cultuur
8/10
Strand
1/10
Steden
8/10
Eten
8/10
Actief
7/10

Video's van Servië

Reisorganisaties met reizen naar Servië

Reizen naar Servië

Groepsrondreis Balkan

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig Joegoslavië en vandaag de dag staan ze vooral bekend om hun historische steden, prachtige natuur, vriendelijke bevolking en heerlijk eten. Graag nemen we je mee op avontuur door deze landen en leren je meer over de geschiedenis, maar ook het dagelijks leven dat de inwoners nu leiden. Ga mee op deze afwisselende en zeer boeiende reis door de Balkan en laat je verbazen!
Sawadee
vanaf
€ 1.399
Rondreis VOORMALIG JOEGOSLAVIË - 24 dagen; De ziel van de Balkan

Rondreis VOORMALIG JOEGOSLAVIË - 24 dagen; De ziel van de Balkan

Met de val van het communisme werd in 1989 ook het einde van Socialistische Federale Republiek Joegoslavië ingeluid. Tijdens deze reis bezoek je de huidige zeven republieken die ooit samen een land vormden. Er is aandacht voor de verschillende beschavingen die ooit over dit deel van de Balkan heersten, het meer recente communistische verleden, de indrukwekkende natuur, maar ook de Balkan Oorlog. Je reist vanuit de Sloveense Alpen via de Adriatische kust naar de jongste republiek van Europa, Kosovo en uiteindelijk naar het voormalig centrum van de macht in Joegoslavië, Belgrado. De landen van het voormalig Joegoslavië vormen samen het bewijs dat je niet ver hoeft te reizen om een grote verscheidenheid aan volkeren, geschiedenis en natuur te treffen
Koning Aap
vanaf
€ 2.995
25-daagse rondreis Centraal-Europa - Blauwe Donau tot de Zwarte Zee

25-daagse rondreis Centraal-Europa - Blauwe Donau tot de Zwarte Zee

Deze rondreis toont je de mooiste natuur- en cultuurschatten van Bulgarije. Je reist langs een fraaie route. Heen via de Donausteden Regensburg, Wenen en Belgrado. Terug langs de Servische universiteitsstad Niš, het Kroatische Zagreb en Berchtesgaden in de Beierse Alpen.
ANWB
vanaf
€ 1.558