Rusland

De Basiliuskathedraal aan het Rode Plein in Moskou

Rondreis Rusland

12 tijdzones vol contrasten, natuur, fascinerende culturen en wodka

Rondreizen door Rusland betekent reizen door een ongekend contrastrijk land! Van ongelooflijke rijkdom tot het eenvoudige leven op het platteland, van de paleizen in het statige St. Petersburg tot de ijzige toendra’s en ongerepte natuur in Siberië. Rusland moet je ontdekken!

Als je heel Rusland wilt zien, heb je aan tien rondreizen nog niet genoeg. Dit grootste land ter wereld heeft niet alleen véél te bieden, maar ook nog eens zeer interessante dingen! De hoofdstad Moskou laat je direct kennismaken met de grote tegenstellingen in het land. Het Rode plein en het Kremlin geven de indruk dat je in een rijke stad bent, maar zodra je het centrum verlaat slaat de verloedering toe. Sla tijdens je rondreis in Rusland St. Petersburg dan ook niet over, want eigenlijk is dat een mooiere stad.

Maar misschien wil je liever het onbekendere Aziatische deel van Rusland bezoeken. Neem dan de beroemde Transsiberië Express naar Vladivostok, die je terugvoert in de tijd. Wil je deskundig door Rusland geleid worden? Boek dan een groepsrondreis of individuele rondreis!

Vlag:
Hoofdstad:
Moskou
Inwoners:
143.446.060
Oppervlakte:
17.075.200 km2
Beste reistijd:
mei t/m augustus
Tijdsverschil:
1 tot 11 uur later
Vliegtijd:
3:20 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
10/10
Strand
6/10
Steden
9/10
Eten
8/10
Actief
9/10

Beste reistijd Rusland

De beste reistijd voor Rusland zijn de maanden mei tot en met augustus. Sint Petersburg heeft een vochtig landklimaat met koele zomers en een vrij verrassend zachte winter. Dat komt door haar ligging aan de Finse golf. Moskou heeft een gematigd landklimaat met koele winters en warme zomers. Gedurende de maanden december tot en met februari ligt er meestal in de dik pak sneeuw in deze metropool.

Irkoetsk in Siberië heeft lange zéér droge winters en korte natte zomers. De winters zijn, in deze stad aan de rivier de Angara, erg koud, maar de zomers, vooral de maanden juni en juli, zijn hier relatief warm. De gemiddelde neerslag valt mee, dus pak je koffer alvast in!

Klimaat Rusland

Rusland strekt zich uit tussen Europa en Azië en kent enorme temperatuurverschillen. Het grootste deel van het land heeft een koud landklimaat of een gematigd landklimaat. Siberië heeft enorme afmetingen en in de winterperiode kunnen de temperaturen hier wel dalen naar 40 graden onder nul.

De noordelijke strook van Rusland heeft een toendraklimaat. In het uiterste zuidwesten van Rusland komen steppeklimaten en zeeklimaten voor en in het verre noordoosten komen hooggebergteklimaten voor. Het klimaat van Rusland is een echt landklimaat.

Video's van Rusland

Bezienswaardigheden in Rusland

Blogs over Rusland

· Suzanne van Duijn
Een citytrip Moskou: deze 12 bezienswaardigheden móet je zien
Aan Moskou denk je misschien niet direct voor een stedentrip in Europa. Daar komt nu verandering in, want deze twaalf hotspots overtreffen al je verwachtingen.
· Suzanne van Duijn
Top 25 dingen om te doen bij een stedentrip Sint-Petersburg
Sint-Petersburg is pracht en praal ten top. Deze 25 do’s heb je sowieso af te vinken tijdens een citytrip naar deze bijzondere stad.
· Suzanne van Duijn
De 20 mooiste bezienswaardigheden van Rusland
Rusland niet bruisend en mooi? Think again! Wij vertellen je welke 20 mooie bezienswaardigheden jouw trip naar Rusland onvergetelijk maken.
· Suzanne van Duijn
Djoser geeft tips: overwinteren doe je hier!
Reisorganisatie Djoser tipt de vetste reizen voor komend seizoen én waar je meer informatie over de tofste bestemmingen kunt vinden.
· Redactie
Met de trein van Londen naar New York?
De Russische Spoorwegen heeft een plan voorgesteld voor een treinverbinding tussen de oostgrens van Rusland met die van de Amerikaanse staat Alaska, waarmee het mogelijk wordt om van Londen naar New York te reizen met de trein.
· Redactie
Tempel van alle Religies in Rusland
In Rusland staat een bijzondere tempel die de religieuze architectuur van de grote religies van de wereld vertegenwoordigd: De Tempel van alle Religies.
· Redactie
De Sail Rock in Rusland
Aan de oever van de Zwarte Zee ligt bij het Russische plaatsje Krasnodar Krai een natuurlijke zandstenen monoliet genaamd Sail Rock, die wel een heel aparte vorm heeft.
· Redactie
Rondreis langs culturele geneugten des levens
Op reis probeer je natuurlijk ook de lokale (sterke) drank. Wij zetten een aantal sterke lokale dranken op een rij!
Ik ben door Rusland gereisd met de Transiberië Express en dit was een fenomenale belevenis! Moskou en St. Petersburg heb ik ook gezien..prachtige steden, vooral de laatste. Het Russische leven is interessant om te aanschouwen.
- Gerard

Beoordelingen van Rusland

Wat zijn de Rusland ervaringen van andere reizigers? Lees hier 4 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Rusland.
Natuur & omgeving
7
Cultuur
7.3
Stranden
1
Steden
7.5
Eten & drinken
6
Activiteiten
7.3
8,0

Mooi land

Rusland
Wandelreis met Djoser
05-10-2021

ik vind het een super mooi land.

de natuur is super goed
en de cultuur ook
strand wat minder
steden
eten super goed
en de actiefitijten

Hanna Kraaijeveld
Gereisd met vrienden
5,8

Mooi land

Rusland
30-09-2015

De Hermitage is echt een must see! Mooi land. Je moet er ooit geweest zijn

Valerie
Gereisd met vrienden in May 2021
7,8

Fascinerend Rusland

Rusland
30-09-2015

Als je naar Rusland gaat, dan zal iedere dag weer een verrassing zijn. Want in Rusland kan alles: wodka drinken tijdens het werk, auto's parkeren op een rotonde en keihard voordringen in de rij. Met een lach op mijn gezicht heb ik dit allemaal gezien. Maar vergeet niet, Rusland heeft ook een fijne kant. Neem bijvoorbeeld de prachtige gedecoreerde metrostations in Moskou, de kunstschatten van het Hermitage of de kleurige houten huisjes op het platteland. Ook daarvan krijg ik een lach op mijn gezicht. En natuurlijk de vriendelijke oude baboesjka's, mijn favoriete Russen. Ben je de weg kwijt, dan zullen zij je altijd proberen te helpen. Ja, wel in het Russisch, maar wel met die vriendelijke glimlach. Het blijft een vreemd, maar fascinerend land.

Esther
Gereisd met partner in May 2021
5,4

Het meest onvriendelijke land..

Rusland
30-09-2015

Ik vind Rusland het meest onvriendelijke land waar ik tot nu toe ben geweest. In de 1 week tijd dat ik hier heb mogen verblijven heb ik letterlijk maar 1 persoon echt zien lachen. Maar als ik de lokale bevolking even weg denk is het wel een mooi land om te zien qua natuur en steden. Moskou is best een interessante stad, weinig mensen spraken engels. Als je naar Rusland gaat, doe de Trans Mongolië Express. Hierdoor zie je in relatief korte tijd toch veel van het land. Neem sowieso een stop in Irkutsk. De mensen zijn hier vriendelijker dan in Moskou. Het is wel iets minder hygiënisch. De mensen spreken hier beter engels, wat mij verbaasde. Maar het mooiste aan Irkutsk is de ligging bij het Baikal meer. Dit is het grootste en diepste zoetwatermeer ter wereld. Wat was dit prachtig mooi! Zo sereen en rustig. Meer dan de moeite waard!

Mandy regterschot
Gereisd met vrienden in May 2021