Home
Blog
Bestemmingen
De 20 mooiste bezienswaardigheden van Rusland

De 20 mooiste bezienswaardigheden van Rusland

4 minuten leestijd
De 20 mooiste bezienswaardigheden van Rusland

Rusland niet bruisend en mooi? Think again! Wij vertellen je welke 20 mooie bezienswaardigheden jouw trip naar Rusland onvergetelijk maken.

Veel mensen kunnen zich geen beeld vormen bij Rusland. En dat is jammer. Rusland zit namelijk vol met mooie bezienswaardigheden waarbij Moskou en Sint-Petersburg steden zijn die niet vergeten mogen worden onder de echte reisliefhebbers. Wat je nog meer in Rusland kunt doen? Wij geven je de 20 mooiste bezienswaardigheden om je op weg te helpen.

1. De Tempel van alle Religies

tempel van alle religies
tempel van alle religies

Rusland heeft, naast zijn communistische karakter, veel respect voor andere religies en culturen. Dit blijkt als je een bezoek brengt aan de Tempel van alle Regilies in Kazan. In dit gebouw vindt een mooie versmelting van diverse religies plaats. De lokale kunstenaar Khanov heeft op geprobeerd om alle religies onder één dak te brengen. Niet om te verenigen, maar om te laten zien dat het allemaal gelijk is. Wat het doel ook is, mooi is het wel.

2. Het Winterpaleis / De Hermitage

hermitage
hermitage

Als je een bezoek aan Rusland brengt, mag de Hermitage in Sint-Petersburg niet ontbreken. De Hermitage bevindt zich in het prachtige Winterpaleis en staat bekend als één van de grootste en beroemdste musea in de wereld. De collectie aan kunstwerken is prachtig, maar de architectuur misschien nog wel mooier.

3. Het Kremlin

kremlin
kremlin
Moskou heeft aardig wat bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Het Kremlin is daar een voorbeeld van. Zij is het kloppende hart van het historische centrum en is door haar bijzondere kleuren en prachtige koppels een lust voor het oog. Leuk feitje: naast dat de zetel van de Russische Federatie hierin te vinden is, beslaat het ook een theater, kathedralen, museum en congresgebouw.

4. De Basiliuskathedraal aan het Rode Plein

Basiliuskathedraal
Basiliuskathedraal

Als je dan toch in Moskou bent, neem dan ook een bezoek aan het Rode Plein en de Basiliuskathedraal. De kathedraal heeft verschillende kleuren en mooie rondingen waardoor jij je in een sprookje bevindt. Het voelt bijna magisch! Of dit het mooiste gebouw is in Moskou? Misschien wel. Het heeft in ieder geval de architect zijn ogen gekost, althans zo gaat de mythe.

5. Smolny Kathedraal

smolny
smolny

De Opstandingskathedraal met zijn blauw, witte en gouden kleuren mag je niet missen als je Sint-Petersburg bezoekt. Beklim de torens om van het prachtige uitzicht over Sint-Petersburg te genieten.

6. Parus Rock

parus rock
parus rock

Circa 30 meter hoog, 20 meter lang en heel plat: dat is de Parus Rock. Bij het Russische plaatsje Krasnodar Krai kun je deze mooie rots, die uitgeroepen is tot een natuurmonument, bewonderen. Een kleine tocht om er te komen (veel rotsen), maar dan kun je ook wel genieten van dit mooie natuurverschijnsel.

7. Het Bolsjojtheater

bolsjojtheater
bolsjojtheater

In het Bolsjojtheater in Moskou gebeurt de magie. Dan hebben wij het trouwens over mooie operavoorstellingen en balletopvoeringen. Geen geld – of tijd – om dit bij te wonen? Bewonder het gebouw in al zijn pracht en praal van de buitenkant. Alleen dat al is een waar feestje.

8. De Trans-Siberië-Express

transsyberian
transsyberian

Het is misschien geen echte 'bezienswaardigheid', maar deze treinreis mag niet ontbreken als je het mooie Rusland wilt ontdekken. De treinreis, die maar liefst 9.287 kilometer beslaat, voert je van Moskou dwars door Siberië en uiteindelijk naar Vladivostok. Adembenemend als je het ons vraagt.

9. Sint Izaäk Kathedraal

Sint Isaac
Sint Isaac

De Sint Izaäk Kathedraal is prominent aanwezig in Sint-Petersburg. Vroeger werd het gebruikt als atheïstisch museum, maar tegenwoordig is het open voor bezichtigingen. Neem er de tijd voor, want deze kathedraal wil je niet missen.

10. Dierentuin in Moskou

Zoo moscow
Zoo moscow

De dierentuin in Moskou is niet alleen heel leuk om te bezoeken, maar ook prachtig om te bewonderen. Naast de lieve dieren vind je namelijk genoeg mooie gebouwen om je aan te vergapen.

11. Kerk van de verlossen op het bloed

sint-petersburg
sint-petersburg

De bekendste bezienswaardigheid in Sint-Petersburg is wel de Kerk van de verlossen op het bloed. De buitenkant is imposant, de binnenkant nog indrukwekkender. Het plafond en de wanden zijn namelijk volledig bedekt met fijn mozaïekwerk. Te mooi om niet gezien te hebben.

12. Vulkanen van Kamtsjatka

Kamtsjatka
Kamtsjatka

Kamtsjatka, een schiereiland in het oosten van Rusland, is de ideale plek om een bezoek te brengen aan mooie vulkanen en geisers. Het ongerepte landschap zorgt voor een aantal zwavelbronnen en stoompluimen en biedt plaats voor vijf natuurparken.

13. Victory Park

victory park
victory park

Het Victory Park is een park in Moskou ter nagedachtenis aan de overwinning van Rusland tijdens de tweede wereldoorlog. Door het park heen vind je dan ook een aantal tanks, boten en bunkers die herinneren aan deze overwinning. Natuurlijk kun je in dit mooie park ook prima sporten, eten en andere leuke activiteiten ondernemen.

14. Baikalmeer in Siberië

baikal
baikal

Het Baikalmeer wordt wel de parel van Siberië genoemd. Dit meer staat bekend als één van de diepste meren van de wereld en is omringd door heuvelachtige natuur. Je kunt hier dan ook prachtige wandelingen maken of gewoon genieten van het helderblauwe meer.

15. Kizhi Pogost

kishi pogost
kishi pogost

Als je iets geks en moois wilt zien, zit je met de Kizhi Pogost goed. Dit gebouw is volledig van hout gemaakt en wordt niets voor niets een mooi openluchtmuseum genoemd. Je vindt Kizhi Pogost in het noordwesten van het land.

16. Nevski Prospekt

nevski prospekt
nevski prospekt

Eén van de belangrijkste en drukste straat in Sint-Petersburg is de Nevski Prospekt. Langs deze straat staan vele mooie kerken met diverse geloofsovertuigingen. Om die reden wordt het dan ook weleens de 'straat van religieuze tolerantie' genoemd.

17. De Gouden Ring

suzdal
suzdal

Zin in een heuse rondreis door Rusland? Dan is de Gouden Ring een aanrader. De reis begint in Moskou, voert je door Vladimir, Suzdal, Rostov Velikiy en nog veel meer mooie Russische steden. Je kijkt je ogen uit vanwege de prachtige natuur en bijzondere architectuur.

18. Kazankathedraal

Kazan
Kazan

Als je een bezoek brengt aan de Kazankathedraal in Sint Petersburg, zie je gelijk de invloeden vanuit Rome. Het gebouw is dan ook een vreemde eend in bijt, maar daardoor niet minder mooi. Leuk weetje: Michail Koetoezov, degene die Napoleon versloeg, ligt in deze kerk begraven.

19. Peterhof

peterhof
peterhof

De Russische Versailles worden de paleizen van Peterhof wel genoemd. De mooie paleizen en immens grote aangelegde tuinen zijn echt prachtig. Ook het uitzicht bij het Grote Paleis, dat bovenop een klif ligt, zal niet teleurstellen. Nog een must-see als je in Sint Petersburg bent!

20. Overblijfselen van de Kaukasusmuur

Derbent
Derbent

Derbent behoorde in de eerste eeuw van onze jaartelling tot een belangrijk handelscentrum in Rusland. Niet zo gek dat er in die tijd muren waren gebouwd om dit handelscentrum te beschermen. Een aantal muren en wachttorens is nog goed behouden gebleven en prachtig om te bezichtigen. Daarnaast kun je in Derbent ook een aantal mooie forten bewonderen waarvan de Naryn-Kala de bekendste is.

Meer blogs over Rusland

Beoordelingen van Rusland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7
Cultuur
7.3
Stranden
1
Steden
7.5
Eten & drinken
6
Activiteiten
7.3