Home
Blog
Bestemmingen
De 7 mooiste bezienswaardigheden van IJsland

De 7 mooiste bezienswaardigheden van IJsland

2 minuten leestijd
De 7 mooiste bezienswaardigheden van IJsland

IJsland, een land met ongeveer net zoveel inwoners als de stad Utrecht. Met zo weining mensen is er veel ruimte voor prachtige natuur. Van watervallen tot walvissen, IJsland heeft het allemaal!

IJsland ligt op slechts drie uur vliegen van Nederland, maar je bent meteen in een compleet andere omgeving. En ondanks dat de naam misschien anders doet vermoeden, heeft dit land veel meer te bieden dan alleen ijs. Dit zijn de zeven bezienswaardigheden van IJsland die je zeker op je lijstje moet zetten.

1. Reykjavik

Je reis door IJsland begint waarschijnlijk in Reykjavik, de hoofstad van IJsland. Het is een kleine stad en dus ideaal om te voet te verkennen. Je vindt er veel hippe tentjes maar ook historische gebouwen. Voor een mooi uitzicht over de stad pak je de lift naar de top van de Hallgrímskerk.

Iceland
Iceland

2. Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een waanzinnig mooi blauw (aangelegd) meer, gevuld met geothermisch verwarmd zeewater. Het water is hier minimaal 40 graden en komt uit een bron op zo’n 2000 meter onder de grond. De Blue Lagoon ligt overigens dichtbij het vliegveld dus ideaal om nog even te chillen voor je weer naar huis vliegt.

blue lagoon
blue lagoon

3. Noorderlicht

Het noorderlicht is niet alléén in IJsland te zien maar in IJsland heb je wel een grote kans om het te zien. Om dit prachtige natuurverschijnsel te zien heb je een beetje geluk nodig maar de beste maanden zijn maart, april, september en oktober.

Noorderlicht ijsland
Noorderlicht ijsland

4. Húsavik

Húsavik is een klein dorpje in het noorden van IJsland. Het heeft een gezellige haven maar de echte reden dat je hier naar toe moet zijn de walvissen! Boek een tourtje en vaar mee met een van de boten voor een onvergetelijke ervaring!

Geysir
Geysir

5. Geysir

Geysir is een geiser (jaja die zag je niet aakomen) en het woord ‘geiser’ stemt dus ook af van deze Geysir. De geiser kan tot wel 80 meter hoog hete stoom de lucht in spuiten. Helaas is Geysir niet meer zo actief maar om de hoek vind je ‘Strokkur’, een actieve geiser die elke tien minuten stoom zo’n 30 meter de lucht in spuit.

Geysir
Geysir

6. Gullfoss

IJsland telt vele watervallen maar Gullfoss is toch wel de mooiste. De waterval is 32 meter hoog en bestaat uit twee treden. Het water stort eerst elf meter naar beneden vanaf de eerste trede en daarna nóg eens 22 meter. Een spectaculair gezicht! Overigens maakt Gullfoss samen met Geysir en het National Park Þingvellir deel uit van de ‘Golden Circle’. Vanuit Reykjavik boek je gemakkelijk een tourtje om deze attracties in één dag te bezoeken.

Gullfoss
Gullfoss

7. Jökulsárlón

Jökulsárlón is een gletsjermeer in het zuidoosten van IJsland waar water en ijs samen komen. Wat je hier ziet is letterlijk alleen het topje van de ijsberg, 90 procent ligt namelijk onder water. Maar de ijsschotsen tussen het kraakheldere blauwe water zorgen voor een magisch effect. Je kan ook een boottocht maken over dit meer, met een beetje geluk zie je zeehondjes!

jökulsárlón
jökulsárlón

Top reizen naar IJsland

Reisorganisaties met reizen naar IJsland

Meer blogs over IJsland

Beoordelingen van IJsland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
7.9
Stranden
n.v.t.
Steden
7.5
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9