Home
Blog
Bestemmingen
Hvítserkur, bijzondere rotsformatie op IJsland

Hvítserkur, bijzondere rotsformatie op IJsland

op 27 januari 2015
1 minuut leestijd
Hvítserkur, bijzondere rotsformatie op IJsland

Een van de vele wonderen van IJsland is Hvítserkur, een rotsformatie in de zee bij Huna Bay. Sommigen zeggen dat zijn vorm doet denken aan dat van een versteend zeemonster. Zie jij het?

Hvítserkur is zo'n 15 meter hoog en steekt uit de zee in het westelijke deel van Huna Bay, op een korte afstand van van de Suluvellir boerderij. Deze bevindt zich bij de noordpunt van het Vatnsnes-schiereiland in de regio Norðurland vestra in het noordwesten van IJsland. Door de zee erosie zijn er drie gaten in de rotsformatie ontstaan en heeft het de vorm van een versteend zeemonster gekregen dat aan het drinken is.

De basis van de formatie is verstevigd met beton, omdat de golfslag van de Atlantische Oceaan de rots anders allang zou hebben doen instorten. De naam 'Hvítserkur' betekent 'Wit hemd', wat de rots te danken heeft aan de vele vogeluitwerpselen, waaronder die van de Noordse stormvogels.

Via steile trappen bereik je het grind en kiezelstrand tegenover de klif. Wees hier voorzichtig als je naar beneden gaat!

Wil je deze bijzondere rotsformatie zelf bewonderen in IJsland? Bekijk dan onze IJsland rondreis pagina voor een overzicht van rondreizen door IJsland.

Top reizen naar IJsland

Reisorganisaties met reizen naar IJsland

Meer blogs over IJsland

Beoordelingen van IJsland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
7.9
Stranden
n.v.t.
Steden
7.5
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9