Home
Blog
Algemeen
IJsland: pure schoonheid! Dit is waarom je een IJsland reis wilt maken (VIDEO)

IJsland: pure schoonheid! Dit is waarom je een IJsland reis wilt maken (VIDEO)

op 24 november 2022
1 minuut leestijd
Gullfoss waterval
Gullfoss waterval

IJsland wat ben je mooi! Een land van puur natuur. Gletsjers, watervallen, fjorden, het Noorderlicht en natuurlijk vulkanische activiteit. Rondreizen in IJsland is een geschenk, zeker voor natuurliefhebbers! Dat wisten wij natuurlijk al, maar na het zien van deze video zijn wij weer helemaal om. Wat een beelden!

IJsland: zó veel natuurlijke hoogtepunten en bezienswaardigheden

Het lijstje met mooie plekken in IJsland is enorm. Beroemd is de Golden Circle met haar fantastisch mooie plekken. Dit gebied ten oosten van Reykjavik bestaat uit geisers, vulkanen, kliffen en heetwaterbronnen. Een absolute highlight is bijvoorbeeld de Gullfoss waterval (volgens vele de mooiste waterval van IJsland). Veel mensen huren een auto in IJsland en komen niet verder dan de hoofdstad en de populaire Golden Circle, maar IJsland heeft meer te bieden en juist dat zie je ook terug in deze video!

De makers van deze video ontdekten IJsland op geheel eigen wijze en maakten hier fantastische beelden van, veelal met een drone. Wij zijn er even helemaal stil van, wat gaaf! Ze reizen langs de Diamond Circle in IJsland. Deze route in het noorden van het land voert ze langs ijsbergen, de de gletsjer Vatnajökull en Jökulsárlón, het bekendste en grootste gletsjermeer in IJsland. Ook komen ze langs Diamond Beach. In totaal rijden ze in tien dagen zo'n 2.000 kilometer in IJsland en leggen ze alles schitterend vast. Enfin, kijk en geniet!

Top reizen naar IJsland

Reisorganisaties met reizen naar IJsland

Meer blogs over IJsland

Beoordelingen van IJsland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
7.9
Stranden
n.v.t.
Steden
7.5
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9