Home
Blog
Bestemmingen
De top 5 routes voor een roadtrip door Noorwegen

De top 5 routes voor een roadtrip door Noorwegen

op 30 december 2014
1 minuut leestijd
De top 5 routes voor een roadtrip door Noorwegen

Als er één Europese bestemming is waar we graag een roadtrip doorheen zouden maken, dan is het wel Noorwegen. Met prachtige ouden burchten, de mooiste fjorden en slaperige vissersdorpjes is dit een geweldige bestemming, die ook nog eens beschikt over schitterende wegen. Noorwegen kent zelfs 18 nationale toeristische routes om te verkennen. De mooiste vijf routes (en hun bezienswaardigheden), die je zeker niet mag missen, hebben we op een rij gezet.

1. De Gouden Route (Geiranger-Trollstigen)

De 'Gouden Route' is een weg door de West-Noorse natuur tussen Geiranger en Trollstigen en wordt ook wel de 'Trollenroute' genoemd. Het biedt duizelingwekkende uitzichten op berghellingen, diepe fjorden, watervallen en valleien. Deze route wordt vaak genoemd als de mooiste in Noorwegen.

2. Lofoten

Lofoten biest een prachtig contrast van steile pieken, witte stranden en smaragdgroene zee tot aan het einde van de weg. Het is misschien wel 's werelds mooiste archipel en de Lofoten Nationale Toeristische Route er naar toe is al de helft van het plezier.

3. De Atlantische Weg 

De Atlantische Weg is een acht kilometer lange weg tussen Kristiansund en Molde en wordt beschouwd als een van 's werelds mooiste kustroutes. De Atlantische Weg (Atlanterhavsveien) slingert over lage bruggen die de zee insteken en de eilandjes tussen Molde (beroemd voor haar jaarlijkse jazz festival in juli) en Kristiansund in de westelijke fjorden. Vergeet hier niet af en toe een stop te maken om te genieten van het uitzicht.

4. Ryfylke Route

 

Langs de Ryfylke Route kom je prachtige kerken, watervallen en zelfs oude zinkmijnen tegen. En als je een kleine omweg wilt maken, kun je een beroemde klif bezoeken, die lokaal bekend staat als de Preikestolen.

5. Helgeland

De Helgelandkust Nationaal-Toeristische Route in de provincie Nordland loopt tussen Holm en Godøystraumen en biedt vrijwel alles. Uitzicht op de Zeven Zusters bergen, de door UNESCO beschermde Vega eilanden, de Svartisen gletsjer en Torghatten berg. Met een lengte van 416 kilometer is het ook de langste nationale route.

Heb jij al eens een roadtrip door Noorwegen gemaakt?

Top reizen naar Noorwegen

Reisorganisaties met reizen naar Noorwegen

Meer blogs over Noorwegen

Beoordelingen van Noorwegen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.6
Stranden
5.7
Steden
7.8
Eten & drinken
7.3
Activiteiten
8.3