Home
Blog
Algemeen
VIDEO: Zó mooi zijn de Lofoten in Noorwegen!

VIDEO: Zó mooi zijn de Lofoten in Noorwegen!

op 20 november 2023
1 minuut leestijd
Lofoten, Noorwegen
Lofoten, Noorwegen

Kraakhelder water, enorme stranden en ruige pieken. Het landschap van de Noorse Lofoten is werkelijk prachtig! Een rondreis naar deze afgelegen eilandengroep is perfect voor natuurliefhebbers, en ligt ver boven de poolcirkel bij de ijskoude Noorse Zee. Kijk deze video en je bent direct om!


In deze gave video van The Adventure Begins krijg je een beeld van deze unieke plek op aarde. Een rondreis met de auto naar Lofoten brengt je op dit soort mooie plekjes. De dichtstbijzijnde luchthaven vind je in Leknes.  

Naast unieke vergezichten, kom je af en toe langs mooie stadjes als Svolvær, een vissersdorp dat geliefd is bij kunstenaars. Het is een ideaal vertrekpunt om de Lofoten te gaan ontdekken. In de wintermaanden kun je hier een avontuurlijke boottocht maken en op zoek gaan naar walvissen en orka’s! Het is tevens hét moment om van het Noorderlicht te genieten! Vanuit Svolvær is ook een excursie naar Trollfjord mogelijk, een prachtige kloof omringd door hoge kliffen.

Daarna kun je de andere eilanden gaan verkennen die met bruggen met elkaar verbonden zijn. Ga bijvoorbeeld naar het oude vissersdorpje Nusfjord of bezoek het mooie Reine. Het schilderachtige plaatsje is omringd door bergen en is zó fotogeniek! Of bezoek Hamnøy op het eiland Moskenesøya, waar je uitstekend kunt fietsen.

Sommige eilanden zijn enkel per boot te bereiken, maar dit is o zo mooi! Je ontdekt afgelegen dorpjes en je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen bij Åndhammarn. Ontdek ook de ruige kust van Værøy waar je eindeloos kunt hiken! Helemaal afgelegen is Røstlandet, een eiland met maar een paar honderd inwoners. Daarentegen zijn hier wel heel veel vogels te spotten!

Top reizen naar Lofoten

Meer blogs over Lofoten

Beoordelingen van Lofoten

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.