Home
Blog
Bestemmingen
De Lofoten: Beeldschone eilanden in Noorwegen

De Lofoten: Beeldschone eilanden in Noorwegen

op 11 november 2016
1 minuut leestijd
De Lofoten: Beeldschone eilanden in Noorwegen

Op zoek naar prachtige ongerepte natuur, rust en ruimte, maar blijf je liever in Europa? Zoek niet verder en boek een ticket naar de Lofoten in Noorwegen!

De Lofoten is een eilandengroep in het noorden van Noorwegen. Noorwegen is sowieso al een land dat bol staat van de mooie natuur maar volgens de locals is de Lofoten het allermooiste gebied van dit enorme land. Dat belooft veel goeds!

Roadtrip

De Lofoten bestaan uit zeven bewoonde hoofdeilanden met vele kleine eilandjes daar tussen. De eilandjes zijn grotendeels met elkaar verbonden en de E10 weg kronkelt daar overheen. Ideaal voor een roadtrip dus! Je rijdt door prachtige ongerepte natuur en langs kleine vissersdorpjes. Vanuit de haven van Svolvaer  kun je op een boot stappen voor een mooie tocht door de fjorden.

Noorwegen
Noorwegen

Lofoten
Lofoten

Lofoten
Lofoten

Klimaat op de Lofoten

De Lofoten ligt een paar honderd kilometer boven de poolcircel. Klinkt koud maar dat valt eigenlijk best mee! In de winter ligt er sneeuw (wat het landschap nog mooier maakt) maar de temperatuur ligt gemiddeld rond het vriespunt. Er is ook een grote kans om hier het noorderlicht te zien. De zomermaanden zijn druk en warmer en in deze maanden wordt het amper of zelfs helemaal niet donker!

Reizen naar de Lofoten — Hoe kom je er?

Je moet wel een beetje moeite doen om de paradijselijke Lofoten te bereiken. Met de auto is het een aantal dagen rijden dus makkelijker en sneller is om te  vliegen naar één van de vliegvelden in de Lofoten, bijvoorbeeld Bodo of Harstad/Narvik. Vanuit Amsterdam - met een overstap in Zweden of Noorwegen - ben je er dan in ruim vier uur.

Reisorganisaties met reizen naar Lofoten

Meer blogs over Lofoten

Beoordelingen van Noorwegen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.6
Stranden
5.7
Steden
7.8
Eten & drinken
7.3
Activiteiten
8.3