Home
Blog
Algemeen
5 eilanden waar je ze niet verwacht

5 eilanden waar je ze niet verwacht

op 30 september 2014
1 minuut leestijd
5 eilanden waar je ze niet verwacht

Parijs, Venetië en Rome zijn allemaal beroemde toeristische trekpleisters en hebben iets bijzonders gemeen: ze hebben allemaal verborgen eilanden in de stad.

Maar ook op andere plekken kom je soms eilanden tegen waar je ze niet zou verwachten. Hieronder vind je er vijf om toe te voegen aan je bucket list. En een extra bonus: sommige eilanden beschikken over vreemde attracties, zoals een kleine replica van het Vrijheidsbeeld.

1. Eiland op het Meer van Bled, Slovenië

Dit eiland op het Meer van Bled lijkt wel uit een prentenboek te komen en draagt dan ook de bijnaam 'Fairytale Island'. Op het kleine eiland staat een mooie barok kerk waar mensen nog steeds trouwen.

2. Isola Tiberina, Rome

Isola Tiberina is 's werelds kleinste bewoonde eiland en ligt verborgen midden in de stad Rome. Bezoek hier een eeuwen-oud ziekenhuis dat nog steeds in gebruik is, of bekijk er films tijdens het filmfestival op het eiland.

3. Ile Saint-Louis, Parijs

Maak een stop op dit kleine eilandje midden op de Seine in Parijs, waar je een wandeling kunt maken langs mooie woningen, schilderachtige café's en fijne winkels.

4. Poveglia, Italië

Poveglia is een klein Italiaans eiland in de Lagune van Venetië, gelegen tussen Venetië en Lido. Het wordt beschouwd als een van de meest spookachtige plaatsen ter wereld en in de Romeinse tijd werd het eiland gebruikt als isolatieplaats voor vele duizenden slachtoffers van de pest. Wil je het eiland bezoeken dan moet je een langdurige aanvraagprocedure volgen.

5. Swan Island, Parijs

Swan Island (ook wel bekend als Île aux Cygnes) is een kunstmatig eiland in Parijs en biedt een mooi uitzicht op de Eiffeltoren. Opvallender is de mini-replica van het Vrijheidsbeeld die hier in 1889 door de Amerikaanse gemeenschap in Parijs werd neergezet.

Meer blogs