Home
Blog
Bestemmingen
De turquoise blauwe wateren van Chalk Sound

De turquoise blauwe wateren van Chalk Sound

op 10 maart 2015
1 minuut leestijd
De turquoise blauwe wateren van Chalk Sound

Chalk Sound is een prachtige natuurlijke lagune in het zuidwesten van Providenciales, een eiland dat behoort tot de Turks- en Caicoseilanden.

De Turks- en Caicoseilanden liggen in de Noord-Atlantische Oceaan en zijn een Brits overzees gebied. De wateren in deze 5 kilometer lange lagune zijn sprankelend blauw en bezaaid met talloze kleine rotsachtige eilandjes. Ondiepe baaien met turquoise water komen wel vaker voor, maar de Chalk Sound is vrijwel volledig ingesloten, waardoor het schitterende electrisch-blauwe water nog mooier is. Hier zitten geen algen in het water en het heeft zelfs de status van een nationaal park, wat het gebruik van gemotoriseerde vaartuigen in deze wateren voorkomt en de ongerepte natuur behoudt.

Helaas heeft Chalk Sound geen aangewezen plek dat uitzicht biedt over de eilanden of een aanlegplaats voor kajaks, waardoor het moeilijk kan zijn om echt te genieten van de omgeving. Voor nu is de weg aan de zuidkant de belangrijkste attractie voor bezoekers, en gelukkig zijn er foto's:

Meer blogs