Home
Blog
Bestemmingen
Ondergewaardeerd paradijs: Amerikaans-Samoa

Ondergewaardeerd paradijs: Amerikaans-Samoa

op 7 oktober 2014
1 minuut leestijd
Ondergewaardeerd paradijs: Amerikaans-Samoa

In de Zuidelijke Grote Oceaan ligt een overzees territorium van de Verenigde Staten dat een waar paradijs is: Amerikaans-Samoa.

Amerikaans-Samoa ligt in het oostelijke deel van de Samoa-eilanden, ten zuidwesten van Hawaii. Waar het land Samoa zijn onafhankelijkheid van Nieuw-Zeeland bereikte in 1962, maakt de Verenigde Staten sinds begin 1900 aanspraak op de eilanden van Amerikaans-Samoa. Travel experts noemen de eilanden 'enorm ondergewaardeerd', en het is inderdaad vreemd dat nog zo weinig toeristen naar dit vrijwel lege, weelderige, rustige en tropische paradijs gaan.

Op de eilanden vind je tropische dorpen die samen de thuisbasis zijn van slechts 55.000 inwoners. Er is een vulkanische krater, een 3.000 meter hoge berg en een regenwoud vol met verschillende vogelsoorten. In de wateren rondom de eiland keten zwemmen zo'n 960 vissoorten en vind je meer dan 260 soorten koraal. Op het eiland dat door de locals Ofu genoemd wordt, vind je een van de meest mooie stranden van Amerikaans-Samoa.

Ofu Island

Eilandje van de Manu'a Islands Group

Pago Pago, de hoofdstad van Amerikaans-Samoa, krijgt overigens de meeste neerslag van welke havenstad in de wereld dan ook, dankzij een nabijgelegen 1.700 meter hoge berg van vulkanisch gesteente, waar de pluizige wolken zich verzamelen. Maar laat je dit vooral niet tegenhouden om te genieten van het uitzicht vanuit een kano, te gaan wandelen naar een berg tijdens zonsondergang, een traditionele dansshow bij te wonen, of te slapen bij een eiland familie in het Nationale Park van Amerikaans-Samoa. Ook op het hoofdeiland Tutuila vind je een handvol charmante B & B's, hotels en appartementen.

Een zeven uur durende boottocht brengt je naar de nog meer afgelegen Manu's eiland keten, de heilige plek waar stamhoofden officieel hun deel van Samoa aan de VS overgaven in 1904. Hier bevatten drie eilanden de hoogste berg en twee familiehotels. Ofu Beach, met zijn witte zand en een schat aan wandelpaden, staat bekend als een van de beste 'onontdekte' stranden ter wereld.

Je kunt Amerikaans-Samoa redelijk eenvoudig bereiken, ondanks dat het zo afgelegen ligt. De makkelijkste manier is door te vliegen via Hawaii, of tijdens een cruise hier te stoppen.

"Two Dollar Beach" op Tutuila Island

De oostkust van Tutuila Island

Vatia Bay

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8