Home
Blog
Bestemmingen
Paradijs in Brazilië: Fernando Do Noronha

Paradijs in Brazilië: Fernando Do Noronha

op 28 december 2014
1 minuut leestijd
Paradijs in Brazilië: Fernando Do Noronha

Onze aarde heeft nog steeds paradijselijke die nog ongerept zijn. Fernando do Noronha, een reeks van eilanden 350 kilometer voor de kust van Brazilië is zo'n plek.

Fernando do Noronha is een Nationaal park en het water is er zo ongerept, en de wilde dieren zo kostbaar, dat het letterlijk verboden is om hier met zonnebrandcrème op te zwemmen om sommige plekken. De eilanden beschikken over enkele van de mooiste stranden van Brazilië en sommige van de beste surfspots ter wereld. Je kunt hier verblijven in een lodge met een eigen bad op de veranda, op korte afstand van de stranden die vol zijn met dolfijnen, kreeften, schildpadden en koralen.

Een verblijf op een van de eilanden is vrij exclusief, omdat er maar 400 bezoekers op de eilanden zijn toegestaan op hetzelfde moment.

De eilanden van Fernando de Noronha staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en de toppen vertegenwoordigen eigenlijk die van een onderzees berg systeem van vulkanische oorsprong. De stranden worden omschreven als "onberispelijk" en "bijna verlaten". Klinkt goed toch?

Bij Praia do Atalaia vind je een natuurlijk zwembad en er is een strand genaamd Sancho Bay die alleen toegankelijk is via een ladder tussen twee rotsen. Bekijk dolfijnen, loop door grotten op verlaten stranden en vergeet zeker je snorkel niet bij een bezoek aan dit paradijs in Brazilië! Je kunt Fernando Do Noronha bereiken per vliegtuig vanaf Recife of Natal. Het is er altijd lekker weer, maar van januari tot en met augustus is het regenseizoen. Oktober is de meest droge maand en het hoogseizoen loopt van december tot en met februari.

Top reizen naar Brazilië

Reisorganisaties met reizen naar Brazilië

Meer blogs over Brazilië

Beoordelingen van Brazilië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.7