Home
Blog
Bestemmingen
Paradijs in het diepe zuiden van Thailand: Trang

Paradijs in het diepe zuiden van Thailand: Trang

op 9 september 2015
1 minuut leestijd
Paradijs in het diepe zuiden van Thailand: Trang

De meest reizigers in Thailand gaan nooit verder dan het zuiden dan Phuket. En dat is zonde! Want in het diepe zuiden vind je een aantal prachtige plekken, zoals het paradijselijke Trang.

De provincie Trang ligt ten zuidoosten van Phuket, en de gelijknamige hoofdstad is een slaperige spoorweg stad die belangrijke treinverbindingen heeft met Laos en Singapore. Tegenwoordig is de stad vooral een stopover voor backpackers op weg naar de eilanden voor de kust van Trang.

Deze eilanden, met kristalhelder water en inspirerende omgevingen, zijn net zo prachtig als bekendere eilanden als Koh Phi Phi of Koh Lanta, maar toch komen hier slechts een handje vol toeristen. Ben je klaar om hier te gaan eilandhoppen? We hebben vier eilanden in Trang voor je op een rij gezet:

Koh Libong

Koh Libong is het grootste eiland in de Trang provincie met een oppervlakte van ongeveer 40 vierkante kilometer. Groot genoeg voor een aantal verharde wegen. Er wonen slechts 6.000 mensen en je vindt hier kleine vissersgemeenschappen en rubberplantages. Rond het eiland leven de bedreigde zeekoeien, die je tijdens een tour kunt bezoeken.

Koh Mook

De meeste bezoekers gaan naar Koh Mook voor het 'geheime' strand in de Morakot Cave. Dit strand is omgeven door torenhoge kliffen en alleen toegankelijk bij eb, via een 80-meter lange zee grot in het donker. Het zonlicht wat hier binnenvalt zorgt voor een opvallende smaragdgroene kleur, die de naam van de grot verklaard - 'Morakut' is het Thaise woord voor smaragd.

Koh Kradan

Koh Kradan is misschien wel het meest bekende eiland van alle Trang eilanden. Op dit eiland vind je al een keur van resorts, waaronder het Sevenseas Resort en het privé strand van Anantara Si Kao. De zandstranden van Koh Kradan zijn super wit en de kristalheldere wateren vol met vis. Een ideale snorkelplaats dus, en bij eb kun je hier zelfs naar de koraalriffen lopen.

Koh Ngai

Het kleine Koh Ngai (ook uitgesproken als "hai" in het lokale Thaise dialect) valt technisch gezien onder de naburige provincie Krabi, maar is het beste te bereiken via de pieren van het vaste land van Trang. Van alle eilanden in de archipel, heeft Koh Ngai de meeste ongerepte jungle, waar hagedissen, apen en vele vogelsoorten leven. Sinds backpackers die eiland hebben ontdekt, zijn er meer luxe resorts bijgekomen, vanwaar je nog steeds kunt genieten van de wilde natuur om je heen.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8