Home
Blog
Bestemmingen
Koh Phayam: Hét onontdekte bounty eiland van Thailand

Koh Phayam: Hét onontdekte bounty eiland van Thailand

1 minuut leestijd
Koh Phayam: Hét onontdekte bounty eiland van Thailand

Een paar letters verschil met partyeiland Koh Phangan, maar een wereld van verschil qua toerisme. Het Thaise eiland Koh Payam is een onontdekt paradijs!

Een Thais eiland zonder hordes toeristen, zonder auto’s, zonder 7 Eleven’s, zonder pinautomaten en zelfs zonder 24/7 elektriciteit… Bestaat dat nog? Ja! En lijkt het je níet een hel op aarde? Ga dan eens naar Koh Phayam. Liever wat leven in de brouwerij en een feestje bouwen? Breng dan een bezoekje aan Koh Phangan, niet te verwarren met Koh Phayam dus!

Relatief onontdekt

Koh Phayam is een klein eilandje van circa 5 bij 10 kilometer. Het ligt in de Andamanse Zee, maar dan wel bij de noord-westkust van Thailand, best wel dicht bij Myanmar. In tegenstelling tot veel andere Thaise eilanden is Koh Phayam nog onontdekt. Voor zover we dit blogje niet meetellen natuurlijk!

Koh Phayam
Koh Phayam

Koh Phayam relaxing
Koh Phayam relaxing

Beach bar Thailand
Beach bar Thailand

Less is more

Ben je op zoek naar rust en wil je gewoon even chillen en niet te veel doen? Dan is Koh Phayam jouw eiland! Boek een bamboehutje op het strand, net voor de ongerepte jungle begint, en drink ’s avonds een kokosnoot bij een reggeabarretje. Niets geen fullmoonparty of dronken backpackers die limbodansend onder een brandend touw doorlopen, Koh Phayam is de rustheid zelve.

Hoe en wanneer?

Het hoogseizoen op Koh Phayam loopt van november tot en met maart. Je komt er door de boot te pakken vanaf Ranong. De ‘normale’ boot (200 Baht = 5 euro) doet er ongeveer twee uur over. Met de speedboat (350 Baht = 9 euro) ben je er in 40 minuten. Tickets zijn te koop op de pier.

Top reizen naar Koh Phayam

Reisorganisaties met reizen naar Koh Phayam

Meer blogs over Koh Phayam

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8