Home
Blog
Algemeen
7x Redenen waarom de 7-Eleven in Thailand cruciaal is

7x Redenen waarom de 7-Eleven in Thailand cruciaal is

op 15 januari 2016
2 minuten leestijd
7x Redenen waarom de 7-Eleven in Thailand cruciaal is

Iedere Thailand backpacker kent het: de 7-Eleven. Deze winkelketen is geniaal om veel redenen. Rondreis.nl geeft je er zeven.

In Nederland hebben we de Albert Heijn To Go. In Thailand hebben we de 7-Eleven. Bestaan er backpackers die tijdens het reizen door Thailand níet verslaafd raken aan deze winkelketen? Om de onderstaande redenen kan (en wil) je gewoon niet om 7-Eleven heen!

1. Er is altijd een winkel als je er één nodig hebt

Met meer dan 8.000 winkels in Thailand, is er altijd een 7-Eleven te vinden als je er één nodig hebt. Vooral in Bangkok kunnen liefhebbers hun geluk niet op. De helft van de Thaise 7-Eleven-winkels is gevestigd in de hoofdstad! De eerste 7-Eleven in Thailand opende in 1989 op Patpong Road in Bangkok.

2. Je kunt er pinnen

Pinautomaten zijn in Thailand niet overal altijd even makkelijk te vinden. Op sommige plekken zijn ze er niet, zie je ze over het hoofd, of zitten ze op een onveilige plek. Dan neem je natuurlijk liever geld op bij een pinautomaat in 7-Eleven!

3. Ze hebben er alles wat je nodig hebt

Niet onbelangrijk, maar 7-Eleven heeft een fantastisch assortiment. Bier en sigaretten natuurlijk, maar ook water, koffie, frisdrank, chips, snoep en verdachte Aziatische – en Westerse snacks, al dan niet voor in de magnetron.

Of: Je komt terug van een dagje strand, als blijkt dat het wc-papier in je hotelkamer op is. Oja, even vergeten. En de schoonmaakster is natuurlijk in geen velden of wegen te bekennen… Gelukkig is er een 7-Eleven om de hoek om je eigen wc-papier te kopen!

4. Dé 7-Eleven tosti's

Eigenlijk is dit gewoon de nummer één reden om standaard iedere dag naar de 7-Eleven te gaan. De tosti's van 7-Eleven hebben inmiddels een bijna mythische status verworven onder backpackers. Ze zijn er in diverse smaken (kaas, ham, ham/kaas, kip, tonijn en zelfs aardbeien!) en zijn vooral cheap! Voor 25 Baht (60 eurocent!) kun je ze kopen. Terplekke wordt hij verwarmd en je kan aanvallen. Ideaal als ontbijt, lunch, tussendoortje, avondeten en als je na het feesten toe bent aan een goede snack.

5. Ze zijn altijd open

Zelfs na 22:00 uur ’s avonds kun je er nog terecht. Ideaal voor een after-dinner-dip of uitgaanssnackje! Voorheen sloten alle 7-Elevens om 23:00 uur, om de volgende morgen weer om 7:00 uur de deuren te openen. Iets met open van 7-Eleven… ;-) Tegenwoordig kun je 24/7 bij de winkels terecht.

6. Er is airco

Een verademing tijdens de warme, vochtige, of ronduit benauwde dagen in Thailand: de airconditioning in 7-Eleven stelt nooit teleur! Vanaf het moment dat je de glazen deur openzwaait, je met je bezwete lichaam naar binnenloopt en de koele lucht op je huis voelt, is ronduit magisch. Alleen daarom al geef je er dagelijks geld uit!

7. Het drogisterij-assortiment is hilarisch

Naast praktische zaken als scheerschuim en tampons, vind je bij 7-Eleven ook condooms in een heel scala aan smaken, gezichtscrème en zonnebrand die je huid witter zou maken, en ja, ook wc-papier dus.

Overigens is 7-Eleven van oorsprong geen Thaise winkelketen. De eerste 7-Eleven werd in 1927 geopend in Texas. Al heette de winkel toen nog Speedee-Mart. De naam werd veranderd in 1946 tot hoe we die nu kennen. Voor die tijd waren de openingstijden 7:00-23:00 uur heel bijzonder. In 1982 probeerde de winkel naar Nederland te komen, maar dat bleek te lastig in verband met de strenge regels hier omtrent winkeltijden. 7-Eleven heeft bijna 60.000 winkels wereldwijd en is daarmee groter dan McDonalds!

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8