Home
Blog
Bestemmingen
De 5 verrassingen van Kaukasus bestemming Georgië

De 5 verrassingen van Kaukasus bestemming Georgië

op 1 november 2019
3 minuten leestijd
De 5 verrassingen van Kaukasus bestemming Georgië

Het is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt en ook geen alledaagse bestemming, maar geloof ons, Georgië zit vol verrassingen. Een bezoek aan dit land te midden van het Kaukasus gebergte is zeker de moeite waard.

Georgië is nog relatief onontdekt en heeft veel te bieden. De landschappen zijn groots en divers en de bevolking is enorm vriendelijk en gastvrij. Het land kent een oude historie, een rijkdom aan kerken en kloosters en je kunt er wijn proeven op een van de vele wijngaarden die het land rijk is. Ook de avonturier kan hier zijn hart ophalen met een meerdaagse trekking door de overweldigende en ruige natuur van het Kaukasus gebergte of door te gaan raften over de kolkende rivier. 

Wij zetten onze Georgië highlights graag even voor je op een rij:

1. Tbilisi

Een bezoek aan de hoofdstad van Georgië mag zeker niet ontbreken. Het heeft een unieke look en feel, waar oud en modern mooi samen gaan. In het oude deel van Tibilisi waan je je tussen de 19e eeuwse herenhuizen met houten balkons en vind je grootse boulevards met neoklassieke gebouwen. Het nieuwe gedeelte van de stad heeft ultra moderne architectuur die in Rotterdam niet zou misstaan.

Een echte must in Tbilisi is een ritje met de kabelbaan naar boven. Van boven op de heuvel is nogmaals te bewonderen hoe de stad de mix van religieuze gebouwen, coole bars met bio-menu’s en ultra hippe hotelketens verrassend goed weet te combineren. En voordat je ’s avonds het culinaire leven van de stad gaat verkennen, kun je eerst nog even goed ontspannen in een zwavelbad in een van de traditionele badhuizen.

2. Kaukasus high mountain trekking

De ruige Kaukasus leent zich perfect voor een high mountain trekking. Tijdens je trekking zie je spectaculaire vergezichten met besneeuwde bergtoppen en gletsjers. Ook wandel je langs eeuwenoude (wacht-)torens en kerken met goed bewaarde muurschilderingen. Je zult tijdens je tocht ook zeker kennismaken met het bergvolk van Svaneti. Zij leven volgens hun eigen tradities en spreken hun eigen taal. Overnachten tijdens een meerdaagse trekking doe je in de oeroude dorpjes langs je route, ook daar lijkt tijd stil te hebben gestaan. Aan het eind van de trek zal je camera vol staan met ansichtkaart-waardige kiekjes.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

3. Homestay tussen de wijngaarden

Ja, wijn in Georgië! De echte wijnkenners onder ons zullen we hier niet mee verbazen, maar in de vruchtbare valleien van de Kaukasus worden goede wijnen geproduceerd. In kleipotten onder de grond worden 500 druivensoorten gefermenteerd. Khakheti is het belangrijkste wijnbouwgebied van Georgië. In deze omgeving kun je prachtig verblijven in een homestay, waar je samen kookt met een lokale familie en uiteraard (veel) lokale wijn kunt proeven en drinken. Een bezoek aan het wijnmuseum is ook onderdeel van je verblijf. Mocht dit alles je in de smaak vallen, is een Georgische wijn een mooi souvenir voor thuis. 

4. De kerken en kloosters van buurland Armenië

Onder het mom van als je er toch bent, wordt een rondreis naar Georgië vaak gecombineerd met een bezoek aan het buurland Armenië. Ook hier zal je weer verrast worden door de eeuwenoude historie van het land en gastvrijheid van de Armeniërs. Wat de piramides zijn voor Egypte, zijn de kerken en kloosters voor de cultuur van Armenië. Breng een bezoekje aan Echmiadzin, het ‘Vaticaan’ van Armenië of maak een dagtrip naar het klooster Khor Virap gelegen op de flanken van Mount Ararat. Er is genoeg te zien aan pracht en praal.  

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

5. Een stadssafari door Bakoe

Deze megalomane havenstad ligt in Armenië, aan de Kapsische Zee. Bakoe is, net als Dubai, rijk geworden door olie winning. De stad kent veel architectonische hoogstandjes, zowel letterlijk als figuurlijk. De populaire twee kilometer lange boulevard is een echte bezienswaardigheid die vooral in de avond uren tot leven komt. 

De stad biedt meer dan de talloze shopping centra, standbeelden en architectuur. Tijdens een tweedaagse Bakoe stadssafari krijg je ook een indruk van de omgeving. De ommuurde en UNESCO beschermde binnenstad is een fijne afwisseling na al die hypermoderne architectuur. Hier vind je veel oudheden. Een bezoek aan de tempels van Absheron (het schiereiland), de grote Bibi Heybet moskee en het tapijtmuseum kunnen wij ook zeker aanraden. Ook buiten de stad zijn nog diverse bezienswaardigheden, zoals de prehistorische muurtekeningen in het Gobustan gebergte.

Wil jij je ook laten verrassen door Georgië?

Local Hero Travel helpt je graag bij het plannen van je rondreis. Samen met local hero Lela, je reisexpert ter plaatse, maak je jouw rondreis Georgië op maat. Voor meer inspiratie, bezoek onze website en bekijk onze drie Georgie voorbeeldreizen.

Top reizen met Local Hero Travel

Meer blogs over Local Hero Travel

Beoordelingen van Local Hero Travel

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
9.3
Vervoer
9.2
Reisleiding
9.7
Prijs / Kwaliteit
9.2
Algemeen
9.4