Home
Blog
Bestemmingen
Als nomade op vier wielen door Marokko

Als nomade op vier wielen door Marokko

op 8 juni 2015
2 minuten leestijd

Door de goede (snel)wegen, overzichtelijke infrastructuur en duidelijke bewegwijzering leent Marokko zich perfect voor een selfdrive rondreis. Een comfortabele huurauto biedt je de ultieme vrijheid om op eigen tempo door het land te trekken. Leg je camera alvast klaar voordat je achter het stuur kruipt, want er komen op de route volop stops voorbij waar je echt even op de rem moet trappen om het plaatje te vereeuwigen.

Op weg naar de woestijn

In je achteruitspiegel zie je koningsstad Fez langzaam in de verte verdwijnen als je via de bergpassen van de Atlas richting de woestijn van Erg Chebbi rijdt. Wanneer de weg voor je steeds leger en stoffiger wordt, verruil je de vier wielen door een viervoeter met twee bulten. Per kamelenkaravaan trek je de glooiende woestijnduinen in om voor een nacht als echte bedoeïen door te brengen in een tent. De volgende dag brengt je sjokkende kameelvriend je terug naar je auto en vervolg je je reis door het centrale Atlasgebergte. Heb je wat minder tijd? Dan kun je ook kiezen voor de – iets minder spectaculaire – woestijn bij Zagora, verder op de route. Heb je juist meer tijd? Ga dan nog een stapje verder, off the beaten track met fourwheeldrive diep de woestijn van Erg Chegaga in.

Dwars door Berberland

Wijds, wijder, wijdst: dat dekt de lading wat betreft het binnenland van Marokko wel. Hier is het dan ook vrij ontspannen rijden, op sommige stukken nog net niet op cruise controle. Het uiteenlopende landschap trekt als een diavoorstelling aan je voorbij. Het ene moment tekenen besneeuwde bergtoppen een grillige lijn langs de horizon en het volgende moment strekt een rotsachtige leegte zich voor je uit, met hier en daar een groene palmoase die uit het niets op lijkt te duiken. Je rijdt door de Dadesvallei, naar de wereldberoemde kasbah van Ait Benhaddou en parkeert je auto in een charmant Berberdorp om aan te schuiven bij een lokale familie voor verse muntthee, dadels en couscous.

Navigeer van koningsstad naar kust

Het is even omschakelen zodra je de georganiseerde chaos van Marrakech binnenrijdt. Onze tip: neem je eigen navigatiesysteem mee en download daarop de kaart van Marokko, zodat je je volledig kunt concentreren op het verkeer, terwijl je naar je bestemming wordt geloodst. Je kunt natuurlijk ook een GPS huren via het autoverhuurbedrijf, maar een eigen navigatie werkt vaak prettiger en scheelt in de kosten. In de stad heb je de auto niet meer nodig, want alleen te voet kun je je een weg banen door de kriskrassteegjes en souks van deze magische stad. De auto komt wel weer te pas als je lekker uit wilt waaien en bij wilt tanken aan het einde van je reis, in de comfortabele badplaats Agadir of het knusse kunstenaarsdorpje Essaouira. Als je zelf genoeg kilometers hebt gemaakt, kun je er ook voor kiezen om je auto achter te laten in Marrakech en per bus op en neer naar de kust te reizen.

Voor jouw eigen fly&drive-reis door Marokko ben je aan het juiste adres bij de reisorganisatie Marokko online, onderdeel van Riksja Travel.  De reisspecialisten reizen zelf geregeld door Marokko en weten je daarom de leukste tips & tops op de route te vertellen.

Top reizen met Riksja Travel

Meer blogs over Riksja Travel

Beoordelingen van Riksja Travel

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.7
Vervoer
8.8
Reisleiding
8.9
Prijs / Kwaliteit
8.6
Algemeen
9