Home
Blog
Bestemmingen
3 weken rondreizen in Nieuw-Zeeland: dit móet je zien

3 weken rondreizen in Nieuw-Zeeland: dit móet je zien

1 minuut leestijd
3 weken rondreizen in Nieuw-Zeeland: dit móet je zien

Op 24 uur vliegen afstand van Nederland ligt – in de schaduw van Australië – het prachtige Nieuw-Zeeland. Ja, het is een lange reis. Maar dat is het meer dan waard! En in tegenstelling tot Oz, rijd je in drie weken bijna het hele land rond.

Van tropisch strand tot vulkanen, en van gletsjers tot Hobbit-heuvels. Nieuw-Zeeland leent zich bij uitstek voor een roadtrip, waarbij je veel verschillende dingen kunt zien in korte tijd.

Auckland

Grote kans dat jij aankomt in Auckland. De KLM-werelddealweken vliegen er regelmatig (relatief) voordelig naartoe (onder de € 1.100 voor een retourtje). Maar de City of Sails is meer dan een internationale luchthaven. Eén op de drie inwoners bezit een boot, en dat is niet voor niets. Ga dus het water op en verken de prachtigen baaien en eilanden in de buurt. Ook Mount Eden mag je niet missen.

Matamata

Matamata zegt je misschien niet veel, maar het is dé uitvalsbasis naar The Shire. Juist ja, het dorp waar Lord of the Rings en The Hobbit zijn opgenomen. Tip: boek je tour op tijd!

Tongariro

Vergeet de worm caves en de zwavelbronnen! De trekkingen over dit vulkaanlandschap zijn veel indrukwekkender. In een dag kun je hier één van de mooiste dagwandelingen ter wereld maken, genaamd: de Tongariro Crossing. Het is een pittige hike, maar zeer de moeite waard door de geweldige uitzichten op de Tongariro vulkaan.

Wellington

Het kleine broertje van Auckland, maar wél de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. En ook: hoofdstad van kiwi-hipsters, craft beer, flat whites en goede, gezellige restaurants. Pak hier de ferry naar het Zuidereiland voor één van ’s werelds mooiste oversteken!

Marlborough

Deze naam doet hopelijk een belletje rinkelen: het is de wereldberoemde wijnstreek waar de heerlijkste Sauvignon Blancs worden gemaakt. Dat vraagt om een wijntour!

Abel Tasman

Jawel, dit prachtige natuurgebied met goudgele stranden en groenblauw water is vernoemd naar ontdekker en Nederlander Abel Tasman. Sla ook Golden Bay niet over!

Fox Gletsjer

Zo lig je aan het strand, zo vlieg je – per helikoper – over de indrukwekkende gletsjers aan de ruige westkust van het Zuidereiland. Wees er snel bij, het ijs smelt!

Milford Sound

Vanuit Queenstown (dé stad voor thrillseekers trouwens!) bezoek je Milford Sound, het dunstbevolkte en misschien wel mooiste gebied van Nieuw-Zeeland. Hier spring je op een boot die je langs indrukwekkende fjorden en watervallen voert. Met een beetje geluk spot je zelfs nog een walvis!

PS. Boek bij je huurauto/camper een one way-fare, dan hoef je niet weer het hele eind terug te rijden om je auto in te leveren. Je kunt dan terugvliegen naar Nederland vanaf Christchurch.

Top reizen naar Nieuw-Zeeland

Reisorganisaties met reizen naar Nieuw-Zeeland

Meer blogs over Nieuw-Zeeland

Beoordelingen van Nieuw-Zeeland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
7.9
Steden
7
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
9