Home
Blog
Bestemmingen
Een camper huren in Nieuw Zeeland - dit moet je weten

Een camper huren in Nieuw Zeeland - dit moet je weten

op 27 december 2018
2 minuten leestijd
Een camper huren in Nieuw Zeeland - dit moet je weten

Nieuw-Zeeland staat bekend om de prachtige natuur. Je vindt hier alles! Om tijdens je vakantie in Nieuw-Zeeland zoveel mogelijk te zien is het rondreizen met een camper ideaal.

Nieuw-Zeeland is een perfect land voor een roadtrip. En met een campervan ben je flexibel en heb je altijd je eigen slaapplek bij je. Maar wist je bijvoorbeeld dat je niet zomaar overal mag kamperen in Nieuw-Zeeland? En dat ze links rijden? Lees dus deze tips voordat jij een camper gaat huren in Nieuw-Zeeland.

Niet overal (gratis) kamperen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ultieme vrijheid en overal kamperen waar je maar wil? Nee...helaas, dat kan niet in Nieuw-Zeeland. Op veel gratis kampeerplekken in de natuur, mag je alleen staan als je camper ‘self-contained’ is. Oftewel voorzien van o.a. een toilet en water, zodat je absoluut geen sporen achterlaat. Huur je een gewone camper, dan mag je alleen kamperen op betaalde campings, vakantieparken en gratis plekken waar staat aangegeven dat dat mag.

Hoge kosten

Nieuw-Zeeland is een relatief duur land, hou hier dus rekening mee. Want ook al heb je een goede deal geregeld voor het huren van je camper, dan ben je er nog niet. De afstanden zijn lang en je moet dus vaak tanken. Daarnaast wil je waarschijnlijk de oversteek maken tussen het Noorder- en Zuidereiland, en moet je dus betalen voor het meenemen van je camper op de ferry. En als je reist van noord naar zuid (of andersom) en je camper dus ergens anders inlevert dan waar je bent begonnen, betaal je daar ook extra voor. Kijk van tevoren goed welke kosten er allemaal bij komen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Niet haasten

Nieuw-Zeeland is een groot land en de afstanden tussen bezienswaardigheden zijn soms lang. Maar ook tijdens het rijden is er genoeg te zien en wil je op sommige stukken eigenlijk elke tien minuten weer uitstappen en een foto maken. Plan je route dus niet te krap zodat je ook tijd hebt om ergens eens een dagje langer te blijven en je niet hoeft te haasten. Daarnaast is het weer in Nieuw-Zeeland wisselvallig en kan het dus soms best een dag of twee slecht weer zijn. Daardoor kun je sommige outdooractiviteiten misschien niet doen of moet je je route aanpassen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Verkeersregels

In Nieuw-Zeeland rijden ze aan de linkerkant van de weg. Dit is dus even wennen. Zeker als je je reis begint een een stad, is dat misschien een beetje stressvol. Maar hou gewoon de andere weggebruikers in de gaten en je zal zien dat het snel went. Kijk van tevoren (bijvoorbeeld bij het verhuurbedrijf) ook even wat de verkeersborden in Nieuw-Zeeland betekenen. Dit voorkomt dat er straks bij thuiskomst nog een boete op de mat valt!

Leeftijdregels

De meeste verhuurbedrijven hebben bepaalde leeftijdsgrenzen waar ze zich aan houden. Onder de 21 jaar kun je vrijwel nooit alleen een auto of camper huren. Daarnaast betaal je vaak meer als je onder de 25 bent of je rijbewijs nog niet lang hebt. Dit is niet overal hetzelfde, dus het is verstandig om dit even uit te zoeken voor je een camper huurt. Overigens is het ook aan te raden om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Dit is niet altijd nodig maar wel handig om gewoon bij je te hebben.

Top reizen naar Nieuw-Zeeland

Reisorganisaties met reizen naar Nieuw-Zeeland

Meer blogs over Nieuw-Zeeland

Beoordelingen van Nieuw-Zeeland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
7.9
Steden
7
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
9