Home
Blog
Bestemmingen
3 helikopter ervaringen in Nieuw-Zeeland

3 helikopter ervaringen in Nieuw-Zeeland

op 27 november 2013
1 minuut leestijd
3 helikopter ervaringen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland beschikt over werkelijk adembenemende landschappen en het is prachtig om deze vanuit de lucht te zien. We geven je 3 bijzondere helikopter ervaringen in Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland beschikt over werkelijk adembenemende landschappen en het is prachtig om deze vanuit de lucht te zien. Bij helikopter ervaringen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland denken mensen al gauw aan het heli-skiën. Deze activiteit staat ook zonder twijfel bovenaan onze lijst van dingen om te doen vanuit een helikopter, maar er zijn nog een aantal dingen die je vanuit de lucht kunt beleven, die we hieronder met je delen.

Landen op een gletsjer

Aan de westkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland bevinden zich twee grote gletsjers, de Franz Josefgletsjer en de Foxgletsjer. Op beide gletsjers zijn begeleide wandelingen mogelijk, die je met een speciale uitrusting aan doet. Op de Franz Josefgletsjer kun je echter ook met een helikopter landen, om vervolgens over de gletsjer te lopen. Deze gletsjer is 12 kilometer lang en ligt in het Nationaal park Westland. Vanuit de helikopter heb je een geweldig uitzicht over de gletsjer. Een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland!

Heli-biken

Hou je van mountainbiken, probeer dan eens te gaan heli-biken. Je neemt met een helikopter de gemakkelijke weg omhoog, om vervolgens een spectaculaire tocht downhill te maken op je fiets. Rondom Wanaka en Queenstown zijn verschillende locaties waar dit mogelijk is en waar je kunt genieten van een geweldig uitzicht. Je fiets op weg naar beneden door fraaie berglandschappen met uitzicht op de blauwe meren onderaan de bergen.

Zelf een helikopter vliegen

Heb je altijd zelf al eens een helikopter willen vliegen, dan is Wanaka misschien wel de beste plek om dit te ervaren. Stijg op vanaf de luchthaven van Wanaka om vervolgens te vliegen over de meren en rivieren rondom de stad. Je instructeur zal je hierbij helpen uiteraard, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Op een zonnige dag is uitzicht werkelijk sprakeloos, maar vooral de ervaring van het vliegen van de helikopter zal je nog lang bijblijven!

Top reizen naar Nieuw-Zeeland

Reisorganisaties met reizen naar Nieuw-Zeeland

Meer blogs over Nieuw-Zeeland

Beoordelingen van Nieuw-Zeeland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
7.9
Steden
7
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
9