Home
Blog
Bestemmingen
Nieuw-Zeeland volgens reisblogger Marcella

Nieuw-Zeeland volgens reisblogger Marcella

op 19 januari 2015
4 minuten leestijd
Nieuw-Zeeland volgens reisblogger Marcella

In deze rubriek vertellen Nederlandse travelbloggers over hun ervaringen in een bepaald land. In deze derde aflevering vertelt Marcella ons vanalles over Nieuw-Zeeland!

Marcella (32) is een nieuwsgierige travel- en lifestyleblogger uit het noorden van het land. Op haar blog Marcellamolenaar.nl deelt ze bijna dagelijks vol enthousiasme haar verhalen en avonturen. De meeste daarvan gaan over reizen, want dat vindt ze toch het leukste om te doen. Nieuw-Zeeland maakte een onuitwisbare indruk op haar en ze vertelt zelf waarom.

Waarom ging je naar Nieuw-Zeeland en hoe zag je reis er uit?

Ik reisde in februari 2014 een maand door Nieuw-Zeeland. Australië staat samen met Nieuw-Zeeland zeer hoog op onze wishlist, maar vanwege de oppervlakte leek Nieuw-Zeeland ons beter te doen in vijf weken. Daarnaast is de natuur er ook meer bijzonder en onwijs afwisselend.

We vlogen op Auckland en verkenden in twee weken het Noordereiland. Na een nacht op de luchthaven reisden we direct door naar het serene Cape Reinga en de Bay of Islands. Na het verkennen van Auckland volgde de prachtige Coromandel, de thermische activiteit van Rotorua, de gloeiwormen van Waitomo, het vulkanische Tongariro, de honderden Jan van Genten bij Napier en de leuke stad Wellington.

Na al dit moois stoken we over naar het Zuidereiland om daar in ruim twee weken de nóg mooiere natuur te ontdekken. Hier genoten van tropisch Abel Tasman, de pancake rocks, de leuke stad Arrowtown, de magische Milford Sound, de prachtige Catlins, de 50 blauwe pinguïns bij de Otago Peninsula en de verwoeste stad Christchurch.

We reisden met een huurauto en overnachtten afwisselend in motels, hotels, een Bed & Breakfast en cabins. De afwisseling tussen die accomodaties was erg leuk.

Wat maakt Nieuw-Zeeland bijzonder voor jou?

Ten eerste al dat het compleet aan de andere kant van de wereld is. Die afstand is eigenlijk niet te bevatten. Nieuw-Zeeland is zo’n 18.000 kilometer vanaf hier, een slordige 24 uur vliegen. Het land is daardoor ook zo anders dan Nederland. Ik bleef maar roepen dat het water zo magisch blauw is. De kustlijnen zijn er ruig en wonderschoon. Ik ben er verslaafd aan geraakt en mis het nog elke dag.

Foto: Lake Matheson op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Wat heeft het meeste indruk op je gemaakt?

De 50 blauwe pinguïns bij de Otago Peninsula bij Dunedin maakten onwijs veel indruk. Ik vind deze beestjes altijd al leuk en mooi en nu zag ik ze dan eindelijk in het écht. We hebben urenlang gefascineerd gekeken en waren er beide stil van. We verlieten als laatsten het platform en hoorden het vrolijke gekwetter van de pinguïns erg luid om ons heen toen we in het donker terug liepen. Wat een onwijs bijzondere ervaring!

Er is zoveel te doen in Nieuw-Zeeland, wat vond jij vooral erg leuk?

Op het Noordereiland hebben we bij Napier een excursie gedaan om Jan van Genten te bewonderen. We reden een dik uur met een trekkerker over het strand en kregen onderweg uitleg over de omgeving en het ontstaan ervan. Uiteindelijk kwamen we bij een enorm plateau met honderden Jan van Genten. We stonden erg vlakbij (zonder dat ze last van ons hadden), dus we konden de Jan van Genten heel goed bekijken. Erg bijzonder om die mooie vogels te zien, al stinken ze wel enorm ;-)

Kun je ons meenemen naar één van de mooiste moment die je hebt meegemaakt tijdens je reis?

Na een nacht op de luchthaven van Auckland reisden we naar het noordelijkste puntje van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Hier kwamen we terecht bij het serene Cape Reinga, een prachtig gebied waar de Tasmaanse zee Pacifische Oceaan bij elkaar komen. Opeens riep iemand dat er dolfijnen waren, maar het was nog mooier: er zwom een aantal orka’s vlak voor de kust. Zo gaaf om onze roadtrip mee te starten!

Foto: The Catlins, Zuidereiland

Wat vond je van de inwoners van Nieuw-Zeeland?

De mensen in Nieuw-Zeeland zijn bijzonder aardig. In ons Bed & Breakfast op de Coromandel kregen we bij aankomst koffie en thee met vers gebakken koekjes. Onze gastheer vroeg ons het hemd van het lijf en we kregen tips om de omgeving te verkennen. Maar ook op andere plekken waren de mensen zeer vriendelijk en behulpzaam. Echt fijn, om door een land te reizen met zulke leuke mensen.

Zijn er dingen die je minder vond aan Nieuw-Zeeland?

Het is nogal lang vliegen voor je eindelijk in Nieuw-Zeeland bent. Het was 11 uur vliegen naar Singapore en daarna nog eens 10 uur naar Auckland. Wij hebben er bewust voor gekozen om op de heen- en terugweg een tussenstop met overnachting te maken in Singapore. Een nacht in een bed, even zwemmen en een douche deden ons goed. Ik raad het iedereen aan op zo’n enorme afstand. Uiteraard hebben we de stad ook verkend, erg leuk om even in een heel andere wereld te zijn!

Heb je een goede tip om te overnachten?

Nieuw-Zeeland is geen goedkoop land. Om jouw reis voordeliger te maken kan je met een camper op pad gaan, al vonden wij het verschil ten opzichte van onze huurauto met hotels/motels niet rendabel. We kozen wel bewust voor cabins om de kosten te drukken. Naast de lagere prijs was het ook erg leuk om op een camping te verblijven. Je zit meer in de natuur en tussen de mensen, maar hebt wel een bed in een afgesloten ruimte. Een prima optie!

Foto: Akaroa Peninsula, Zuidereiland

Wat zou je onze lezers zeker aanraden als ze naar Nieuw-Zeeland gaan?

Neem de tijd. Wij hadden ruim vijf weken verlof en waren ruim 4 weken in Nieuw-Zeeland. Het land is niet extreem groot, maar verkijk je zeker niet op de afstanden. Op de meeste wegen rij je maximaal 80 kilometer per uur en vaak nog langzamer vanwege het grote aantal bochten in de weg. Er is zoveel moois om te ontdekken dat je eigenlijk altijd keuzes moet maken. Achteraf had ik op sommige plekken langer willen blijven en op een aantal plekken liever korter. We zijn blij met alles wat we hebben gezien, en dat is onwijs veel. Maar korter dan 4 weken nemen voor beide eilanden van Nieuw-Zeeland is echt zonde. Overigens is maar één eiland bezoeken ook zonde want beide eilanden hebben zo hun charme en prachtige plekken. Neem dus de tijd, en geniet volop van Nieuw-Zeeland!

Marcella, bedankt voor je verhalen en tips! We hebben gelijk zin om naar Nieuw-Zeeland te gaan :)

Ook zin om net als Marcella door Nieuw-Zeeland te reizen? Op onze Nieuw-Zeeland pagina vind je georganiseerde reizen naar Nieuw-Zeeland.

We sluiten af met nog enkele prachtige foto's van Marcella!

Waitangi, Noordereiland

Cape Kidnappers, Napier, Noordereiland

Rotorua, Noordereiland

Lady Knox Geyser, Rotorua, Noordereiland

Tongariro, Noordereiland

Boulevard Rotorua, Noordereiland

Top reizen naar Ella

Reisorganisaties met reizen naar Ella

Meer blogs over Ella

Beoordelingen van Nieuw-Zeeland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
7.9
Steden
7
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
9