Home
Blog
Reisadviezen
Vijf tips om te sparen voor een lange reis

Vijf tips om te sparen voor een lange reis

2 minuten leestijd
Vijf tips om te sparen voor een lange reis

Je wilt een lange reis maken. Waar begin je dan? Hoe krijg je voldoende euros bij elkaar en is het eigenlijk écht noodzakelijk om veel geld opzij te zetten om dit bucketlist-item te verwezenlijken?
We helpen je!

“Als ik genoeg geld heb, dán ga ik die lange reis maken.” Wanneer deze uitspraak herkenbaar is voor je, lees dan vooral verder! Laat het als-dan-scenario los en haal jouw grote verlangen juist
naar voren. Want geen geld hebben, is wat ons betreft geen excuus om niet te gaan reizen. Geld is namelijk áltijd te creëren. Met deze vijf tips wordt jouw droomtrip binnen no-time werkelijkheid.

1. Stel een doel

Hoe ziet jouw lange reis er in grote lijnen uit? Wanneer vertrek je? Ga je vliegen, reis je via het water of over land? Heb je vooraf specifieke spullen in te kopen? Kortom, hoeveel geld heb je
daadwerkelijk nodig om jouw droomreis te realiseren? Zodra het doel helder is, zijn de volgende stappen een logisch vervolg.

2. Maak een apart reispotje

Iedereen heeft elke maand een x-bedrag aan vaste lasten. Er is een potje voor de hypotheek van het huis, de huur, de zorgverzekering, etc. Met hetzelfde gemak maak je een reispotje. Waarop je maandelijks -of wekelijk- een specifiek bedrag opzij zet. Bij voorkeur overigens op een aparte bankrekening. Hoe meer deze groeit, hoe gemotiveerder je wordt en die te gekke reis dichterbij
komt.

3. Stel prioriteiten in je uitgaven

Voortbordurend op punt één en twee: vraag jezelf eerlijk af waar je je geld momenteel aan uitgeeft. Maak hier een overzicht van en ga na of deze onkosten noodzakelijk zijn. Of kun je wellicht ergens op besparen? Een keer minder uiteten misschien of een drankje minder tijdens het stappen? Je begrijpt, elke euro die je overhoudt, gaat linea recta naar de reisrekening.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

4. Verhoog je inkomsten

Naast het besparen op je uitgaven, kun je natuurlijk ook je inkomsten verhogen. Immers, als je weet waarvoor je werkt, dan wil je wel! Schroom daarbij ook niet om out of the box te denken.
Vergaar bijvoorbeeld extra moneys door middel van het verhuren van je appartement via Airbnb of ruim je zolder op en verkoop de spullen die je niet meer gebruikt.

5. Wees creatief onderweg

Last but not least, staar jezelf niet blind op enkel sparen terwijl je nog thuis bent. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Hiermee bedoelen we: als je het idee hebt nog niet voldoende financiële middelen bij elkaar te hebben, kun je wel degelijk al reizen. Ook onderweg is er namelijk geld te verdienen. Zo zijn er initiatieven als Workaway en WWOOF. Hierbij help je locals met een project in ruil voor kost en inwoning. Dit is niet alleen een onvergetelijk avontuur en een waardevolle manier om kennis te maken met een nieuwe cultuur, je maakt ook nog eens vrienden voor het leven.

Dus, stel je doel, neem de acties en wacht vooral niet te lang. You only live once! Op zoek naar meer handige tips voor jouw reis? Lees onze blog!

Meer blogs