Home
Blog
Algemeen
Goedkoop reizen in Thailand? Zó doe je dat!

Goedkoop reizen in Thailand? Zó doe je dat!

2 minuten leestijd
Goedkoop reizen in Thailand? Zó doe je dat!

Een reis door Thailand kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Wij geven vijf tips voor een ultieme budget vakantie.

Over de top of Thailand on a shoestring? Het hangt er maar helemaal vanaf hoeveel luxe je wilt. Wil je graag budgetreizen, dan kun je in Thailand al uitkomen met 20 euro per dag. In ieder geval wel met deze vijf tips.

Plan je reis buiten het hoogseizoen

Rond de feestdagen in december en januari is het hoogseizoen in Thailand. De prijzen voor vliegtickets en accommodatie liggen dan een stuk hoger dan in het laagseizoen. Als je flexibel bent met data, plan je rondreis door Thailand dan in het laagseizoen. Met een beetje zoek- en speurwerk kun je al een retourticket vinden vanaf 300 euro. Ook liggen de prijzen voor accommodatie in het laagseizoen een stuk lager. Vergeet ook niet te onderhandelen, zeker als je wat langer op één plek blijft kun je flinke extra korting krijgen.

ko san road
ko san road

air asia
air asia

Goedkoop vervoer in Thailand

Rondreizen in Thailand kan super low-budget. Zeker vergeleken met de prijzen voor vliegreizen in Europa, kun je in Thailand ontzettend goedkoop binnenlandse vluchten boeken, bijvoorbeeld met Air Asia of Nokair. Ideaal voor grote afstanden. Voor weinig geld ben je super snel aan de andere kant van het land. Van Bangkok naar Chiang Mai en weer terug om te eilandhoppen in het zuiden kan al voor een paar tientjes. Wil je nóg goedkoper reizen, dan boek je een trein- of een busreis of een combi-ticket voor bus en boot. Als je je reis overnight plant, bespaar je ook nog eens geld voor een overnachting.

Niets is lekkerder dan Thais street food

Vooral in grote steden en toeristische plaatsen, zoals Bangkok, Chiang Mai, Koh Samui en Koh Phangan vind je super hippe restaurants. In vergelijking met een avondje uiteten in Nederland is dit al goedkoop. Maar wil je zo low-budget mogelijk, dan ga je naar een écht lokaal eettentje of - nog beter - eet je een heerlijke maaltijd bij een straatkraampje op een van de vele de night markets. Ontbijt, lunch en diner; in Thailand kun je altijd op straat eten. Net zo lekker - zo niet nóg lekkerder - én super goedkoop.

streetfood
streetfood

thai baht
thai baht

Overnachten in goedkope hostels

Een hotelkamer of een all inclusive vijfsterren resort is natuurlijk veel duurder dan een hostel, dus hier kun je behoorlijk veel op besparen. Eerlijk gezegd is overnachten in een hostel ook veel leuker. Je leert hier veel makkelijker andere backpackers kennen en de vibe in een hostel is ook veel gezelliger. Daarnaast bespaar je nog eens extra geld als je je kamer met iemand deelt. En aangezien veel backpackers solo reizen, heb je zo iemand gevonden om een kamer mee te delen.

7-Eleven is je beste vriend

Laten we eerlijk zijn, één van de grootste kostenposten tijdens je reis door Thailand is misschien wel drank. Want wat is er nou lekkerder dan een heerlijk koud biertje drinken met je voetjes in het zand? En ook ’s avonds vloeit de drank rijkelijk als je samen met andere backpackers zit te chillen in het hostel of lekker gaat stappen. Bij de 7-Eleven kun je ook bier kopen en dat is een stuk goedkoper dan in een restaurant of een barretje. Voordat je op pad gaat daarom even lekker indrinken bij de 7-Eleven. Kun je ook meteen iets te snacken kopen.

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8