Home
Blog
Bestemmingen
17 Feiten over Thailand

17 Feiten over Thailand

op 16 september 2014
1 minuut leestijd
17 Feiten over Thailand

Thailand is een van de populairste bestemmingen van Azië en voor veel reizigers hun startpunt voor een rondreis door dit deel van de wereld. De schitterende tempels, bounty eilanden en het heerlijke eten zijn voor de meeste wel bekend, maar als je door Thailand reist is het ook interessant om iets meer over dit mooie land te weten. Daarom hieronder 17 feiten over Thailand.

1. De naam 'Thailand' is in het Thais 'Prathet Thai', wat 'Land van de Vrijen' betekend. Thailand is dan ook het enige land in Zuidoost-Azië dat nooit gekoloniseerd werd door een Europese natie.

2. In Thailand vind je 's werelds grootste gouden Boeddha, de grootste krokodillenfarm, het grootste restaurant, en het hoogste hotel ter wereld.

3. 's Werelds kleinste zoogdier, de Craseonycteris Thonglongyai (de hommelvleermuis) is te vinden in Thailand.

4. De volledige naam van Bangkok luidt: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Dit betekent: De stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad (in tegenstelling tot Ayutthaya) van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat de hemelse woonplaats gelijkt waar de gereïncarneerde god regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd.

5. Het Thaise alfabet heeft 32 klinkers en 44 medeklinkers.

6. Een tiende van alle diersoorten op aarde leven in Thailand.

7. Thailand is de thuisbasis van 's werelds langste slang, de netpython. De grootste die ooit werd gevonden was meer dan 10 meter van begin tot eind.

8. In Thailand leeft ook 's werelds langste giftige slang, de koningscobra. Een bijt van deze slang kan een olifant doden.

9. De Mekong rivier, die een deel van Thailand's oostelijke grens vormt, bevat meer dan 1.300 vissoorten. Onder andere een aantal van 's werelds grootste zoetwatervissen, waaronder de gigantische meerval die wel 10 meter lang kan worden, leven hier.

10. Een eeuw geleden, leefden er in Thailand meer dan 100.000 olifanten, waarvan ongeveer 20.000 ongetemde. Nu zijn er nog zo'n 5.000, waarvan minder dan de helft in het wild leeft.

11. De koning van Thailand, Bhumibol Adulyadej is 's werelds langst regerende monarch. In juni 1946 werd hij bekroond tot koning Rama IX. Hij werd geboren in de VS in 1927, en werd door zijn vader naar Harvard gestuurd om geneeskunde te studeren. Ook is hij eigenaar van een patent op een vorm van cloud seeding en heeft hij een diploma in de techniek uit Zwitserland. Hij speelt ook de sax en heeft het volkslied van Thailand samengesteld.

12. Thailand is 's werelds grootste producent van tin.

13. Elk jaar bezoeken ongeveer zes miljoen buitenlandse toeristen Thailand. Ook wonen er in Thailand vele emigranten uit ontwikkelde landen.

14. De bevolking van Thailand staat op 67.091.089, waarmee het is gerangschikt als 20e in de wereld.

15. Jongeren mogen als ze 15 zijn naar een club, maar mogen niet drinken en alleen onder begeleiding van beide ouders.

16. Don Mueang International Airport heeft met 132,2 meter de hoogste verkeerstoren ter wereld.

17. Bangkok wordt ook wel het 'Venetië van het Oosten' genoemd vanwege het grote aantal kanalen.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8