Home
Blog
Bestemmingen
Onontkdekt in Noord-Thailand: Lampang

Onontkdekt in Noord-Thailand: Lampang

op 24 augustus 2015
1 minuut leestijd
Onontkdekt in Noord-Thailand: Lampang

Thailand is zo'n bestemming waar je altijd wel weer naar terug wilt gaan. Het land heeft zoveel te bieden dat je er niet snel uitgekeken raakt, en de oude stad van Lampang is zo'n plek die je bij je eerste rondreis door Thailand misschien hebt gemist.

Lampang ligt in het noorden van Thailand, op ongeveer een uur rijden vanaf Chiang Mai, en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Lampang. De stad is vooral populair onder de Thaise toeristen, die het verkiezen boven het meer toeristische Chiang Mai, maar voor een ieder die op weg is naar het noorden van Thailand is een stop in Lampang de moeite waard.

Bezienswaardigheden in Lampang

Lampang wordt al sinds de 7e eeuw bewoond en werd gesticht door Chinezen die zich hier vestigden aan de Wang Rivier. Lampang was ook onderdeel van het Lanna Koninkrijk, dat gevestigd was in het huidige Noord-Thailand uit de 13e tot 18e eeuw. De stad is daarom beroemd om de vele historische tempels uit die tijd.

Een van deze boeddhistische tempels is Wat Phra That Lampang Luang, een wat uit de 15de eeuw, ongeveer 20 kilometer buiten de stad. Men gelooft dat in deze grote Boeddha relikwie een aantal Boeddha artefacten gehuisvestigd zijn. Het is één van de provincie's beste voorbeelden van Lanna architectuur en ontwerp, die haar oorsprong kent in de 11de en 12de eeuw.

Ook een bezoek waard is de 15de eeuwse Phra Kaew Don Tao tempel in Lampang. Hier werd tussen 1436 en 1468 de Emerald Boeddha bewaard, die nu in de Wat Phra Kaew tempel in Bangkok gevestigd is.

Andere mooie tempels zijn onder andere de fraai gedecoreerde Wat Si Rong Meuang, Wat Si Chum en Wat Mon Chamsin. Lampang was vroeger ook een belangrijke plek voor de handel in teakhout, en in de stad vind je daarom een aantal fraaie taekhouten huizen, zoals bijvoorbeeld Baan Sao Nak uit 1896. Dit houten huis rust op 116 pilaren en binnenin wordt tegenwoordig Thaise en Birmaanse antiek tentoongesteld.

Breng ook zeker een bezoek aan de markt van Tung Kwai, waar allerlei producten uit de jungle worden verhandeld, zoals wilde orchideeën, insekten en slangen. Iedere zaterdag en zondag is er van 17:00 tot 22:00 uur de Kad Kong Ta Walking Street markt, een paradijs voor foodies.

Vervoer in en naar Lampang

Lampang is de enige stad in Thailand waar je nog een rit met paard en wagen kunt maken. Om die reden noemen de Thai Lampang daarom ook wel Meuang Rot Maa - paardenkar-stad. Een rondrit met paard en wagen mag je hier dus zeker niet missen! Zit je liever op een fiets, dan kun je deze ook op diverse plekken in de stad huren.

Je kunt Lampang bereiken met dagelijkse vluchten vanaf Bangkok, maar meer voor de hand liggend is een bezoek aan Lampang brengen tijdens een busrit naar het noorden, of vanuit Chiang Mai. Er zijn lokale busverbindingen met Chiang Mai (100km), Lamphun (52 km), Phitsanulok (4 uur) en Bangkok.

Foto's door Sirichai Asawalapsakul, die al meer dan 15 jaar in Lampang woont.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8