Home
Blog
Bestemmingen
Thailand off the beaten track: de Mae Hong Son Loop

Thailand off the beaten track: de Mae Hong Son Loop

op 28 september 2017
1 minuut leestijd
Thailand off the beaten track: de Mae Hong Son Loop

Naast de paradijselijke stranden van het zuiden mag ook het noordwesten van Thailand niet ontbreken op je reis. Wil je naast Chiang Mai en Pai een flinke dosis extra avontuur, dan is de Mae Hong Son loop een aanrader.

Als je Pai ooit wel eens bezocht heb, dan weet je hoe curvy én waanzinnig mooi de route er naartoe is. Deze weg is onderdeel van de Mae Hong Son loop, een route van ongeveer 600 kilometer die loopt van Chiang Mai via Pai naar Mae Hong Son en via Mae Sariang en Doi Inthanon National Park weer terug naar Chiang Mai.

Adventure on two wheels

De route leidt je door de waanzinnig mooie landschappen van het noordwesten van Thailand. Dé allerleukste manier om deze loop te doen, is uiteraard op een motor of scooter. Not for the fainthearted, want je rijdt continue bergop- of afwaarts en je komt behoorlijk wat (haarspeld)bochten tegen. Maar zo ontzettend gaaf om te doen!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst 

Been there, done that, got the certificate

De wegen zijn perfect onderhouden en je komt er niet veel verkeer tegen, maar het er zonder kleerscheuren vanaf brengen is alsnog een hele prestatie. Tip: je kunt bij de tourism office / de kamer van koophandel in Mae Hong Son een certificaat krijgen voor het afleggen van de avontuurlijke 1.864 bochten van dé Mae Hong Son loop. Woohoo, what a ride!

Bezienswaardigheden Noordwest-Thailand

Je kunt uitstapjes maken naar de sprookjesachtige Lod Cave tussen Pai en Mae Hong Son en de hoogste berg van Thailand Doi Inthanon in het prachtige gelijknamige nationaal park. Mae Hong Son zelf is een charmant stadje aan de grens met Myanmar en je komt er dan ook veel Birmese invloeden tegen. Het is ook een prachtige omgeving voor een (meerdaagse) trekking. Voor de allerlekkerste Thaise én Birmese gerechten ga je naar Salween River Restaurant.

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8