Home
Blog
Bestemmingen
7x de mooiste stranden van Phuket

7x de mooiste stranden van Phuket

2 minuten leestijd
7x de mooiste stranden van Phuket

Phuket is mega druk en toeristisch en trekt veel partygangers aan. Met dit imago is het wellicht niet de eerste keuze voor veel reizigers. Toch heeft Phuket een aantal waanzinnig mooie stranden. Wij noemen de zeven mooiste. 

Phuket is misschien wel één van de bekendste maar ook beruchtste plekken van Thailand. Zo is het rond de populaire stranden van Phuket - en dan vooral Patong - dag en nacht feest en bruist het van de jetskiërs en parasailers. Toch zijn er ook een aantal pareltjes van stranden die je gezien wilt hebben.

1. Nai Yang Beach

Nai Yang Beach ligt in Sirinat National Park en is een populaire plek voor locals. Er zijn alleen een paar restaurantjes en barretjes en voor de rest vind je hier vooral een hele relaxte sfeer. Ga zeker ook lekker snorkelen en ontdek de prachtige koraalriffen. Ook duikers zijn hier aan het juiste adres.

2. Freedom Beach

Patong is misschien wel het bekendste én drukste strand van Phuket. Maar een stuk verderop, verscholen van de drukte van Patong, ligt het waanzinnig chille Freedom Beach. Dit paradijselijke strandje is te bereiken met een longtailboat of met de scooter. Vooral in de vroege ochtenduren heb je dit strand helemaal voor jezelf!

3. Ao Yon Beach

Ao Yon Beach ten zuiden van Cape Panwa is werkelijk een juweeltje dat aan alle cliche’s voldoet: parelwit zand, overhangende palmbomen en een kraakheldere zee. Er liggen twee strandjes die worden gescheiden door een rotsachtige landtong en je hebt vanaf het strand uitzicht op Chalong Bay en Lone Island. Een heerlijke plek om je even helemaal in het paradijs te wanen.

Nai Yang Beach
Nai Yang Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

4. Nai Thon Beach

Een verborgen pareltje dat gelukkig over het hoofd is gezien door de massa. Je vindt hier geen grote hotelketens en schreeuwerige strandbarretjes. Dit is dé ideale plek om even weg te zijn van alle drukte en te genieten van een stranddagje. De weg naar Nat Thon Beach is misschien nog wel het leukste. Een spectaculaire kustweg die je door het laatste overgebleven stukje jungle van Phuket slingert. Ook een topplek voor duikliefhebbers!

5. Banana Beach

Banana Beach is een absolute favoriet. Het strandje van slechts 180 meter ligt behoorlijk afgelegen en verscholen tussen de palmbomen, dus je komt er zeker geen massa’s toeristen tegen. Wat een paradijsje! Kraakhelder water, wuivende palmbomen, dít is hoe een verborgen strand eruit hoort te zien. Beetje chillen, boekje lezen en snorkelen. Banana Beach is een must!

6. Ya Nui Beach

Ya Nui Beach ligt in een charmant baaitje verscholen tussen twee uitzichtpunten, de Windmill Viewpoint en de beroemde Promthep Cape in het uiterste zuiden van Phuket. Je kunt hier prima snorkelen, kajakken en vissen. Aangezien het maar een klein strandje is, kan het wel snel druk aanvoelen. Op steenworp afstand ligt een klein eilandje Koh Keyao Noi.

7. Ao Sane Beach

Misschien wel één van de best bewaarde geheimen van Phuket, Ao Sane Beach. Een 200 meter lang strand met parelwit zand en een kraakheldere zee. Ook een prima plek voor snorkel- en duikliefhebbers. Na alle drukte in Phuket is dit dé plek om even helemaal tot rust te komen. Van mei tot en met oktober kan de stroming hier wel gevaarlijk zijn.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Top reizen naar Phuket

22-Daagse rondreis Dwars door Thailand

22-Daagse rondreis Dwars door Thailand

22 dagen
Individuele rondreis
Deze 22-daagse rondreis Dwars door Thailand is zo vol en gevarieerd, dat we bijna niet weten wat we eerst moeten vertellen. Kijk daarom goed naar de dagomschrijvingen, dan zie je hoe ongelofelijk veel leuke verschillende ervaringen je op deze reis rijker wordt.Waar verheug je je het meest op? Op slapen in een boomhut in het tropische regenwoud? Of kun je niet wachten tot je in een rubberband de rivier afvaart, of kijk je uit naar een ontmoeting met de Padong langnek volkstam in Noord-Thailand, of juist naar Railay Beach op Krabi, een van de beroemdste stranden van Thailand (en dat zegt wat!).Dwars door Thailand betekent hier ook echt dat je de verschillende delen van Thailand gaat ontdekken. Dat is interessant, want ze zijn heel erg verschillend. Het noorden bestaat uit bergen en valleien, er leven bergvolkeren en je vindt er Mae Hong Son, een van de meest authentieke Thaise regio's die je maar kunt vinden.In Centraal-Thailand bezoek je uiteraard Bangkok, maar ook de grote drijvende markt Damnoen Saduak, een nogal vreemde treinmarkt, het voormalige koninkrijk Ayutthaya en de Bridge on the River Kwai!En het zuiden is tropisch regenwoud en strand. Ook daar vind je veel van terug in deze reis. Je gaat naar het oudste regenwoud van Thailand, Khao Sok, en Phuket en Krabi zijn je zon, zand & zee bestemmingen. Deze reis bewijst elke dag waarom Thailand een van de leukste vakantielanden ter wereld is. Een 22-daagse rondreis dwars door Thailand is rijk en onvergetelijk. Een reis die naar meer doet smaken....
Ayutthaya, Bangkok, Phuket, Krabi, Mae Hong Son, Railay, Damnoen Saduak, Bridge on the River Kwai, Khao Sok

Reisorganisaties met reizen naar Phuket

Meer blogs over Phuket

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8