Home
Blog
Bestemmingen
Opkomende strandbestemming in Thailand: Khanom

Opkomende strandbestemming in Thailand: Khanom

op 1 september 2015
1 minuut leestijd
Opkomende strandbestemming in Thailand: Khanom

Ongerepte stranden in Thailand worden steeds zeldzamer, en ongerepte strandbestemmingen met degelijke accommodatie vind je bijna niet meer in Thailand. Toch zijn ze er nog, zoals Khanom in het zuiden van Thailand.

Khanom is een heerlijk kleine, slaperige stad in de provincie Nakhon Si Thammarat, in het zuiden van Thailand, en ligt op het vasteland aan de Golf van Thailand tegenover het populaire eiland Koh Samui. Hier vind je 12 kilometer aan witte zandstranden omgeven door een bergachtige omgeving met dramatische watervallen en grotten.

Zeldzame roze dolfijnen

Waar Khanom ook bekend om staat zijn de zeldzame roze dolfijnen, die de wateren voor de kust van Khanom gebruiken als broedplaatsen. Er leven hier nog zo'n 60 van deze roze dolfijnen, die hier beschermd worden en ook op alle straatborden staan afgebeeld. Een van plekken waar je de dolfijnen kunt spotten is vanaf de Don Sak pier bij Nang Kam Beach.

Khanom is nog onontdekt en er komen weinig toeristen. De lokale bevolking is er erg vriendelijk en behulpzaam, ook al spreken ze geen Engels. Een tip voor een verblijf is Aava op het nauwelijks bewoonde Na Dan Beach, met bungalows en villa's in een minimalistisch ontwerp. Een aantal nieuwe villa's en condo's staan hier op de planning, dus beter wacht je niet te lang om Khanom te bezoeken.

Khanom - hoe kom je er?

Je kunt Khanom vanaf Bangkok bereiken door een vlucht te nemen naar Surat Thani en vanaf daar een bus te pakken naar Khanom. Vanaf Koh Samui of Koh Phangan kun je de boot nemen naar de Seatran Ferry Pier, vanaf daar is het nog een klein stukje rijden naar Khanom.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8