Home
Blog
Algemeen
De 6 mooiste stranden in Europa

De 6 mooiste stranden in Europa

op 22 juni 2015
1 minuut leestijd
De 6 mooiste stranden in Europa

Europa is bezaaid met vele en lange kustlijnen en talloze eilanden, en dus ook vele, vele stranden. Hier zijn enkele van de mooiste stranden in Europa, die je echt moet kennen.

1. Platja de ses Illetes, Formentera, Spanje

Formentera is de rustige, meer gereserveerde broer van party eiland Ibiza. Hét strand op dit eiland is Platja de ses Illetes, dat rechtstreeks uit de Caribische Zee geplukt lijkt te zijn, met turquoise wateren en poederachtig zand.

2. Porthcurno, Cornwall, Engeland

Je zult waarschijnlijk niet naar Engeland gaan voor de stranden, want het is er vaak koud met regen. Maar toch vind je in het Engelse graafschap Cornwall bij het kleine dorpje Porthcurno één van de mooiste witte zandstranden van Europa, een plek die ook geliefd is onder surfers.

3. Myrtos Beach, Kefalonia, Griekenland

Griekenland heeft sowieso geen tekort aan mooie stranden, maar Myrtos Beach spant toch wel de kroon. Dit twee kilometer lange strand wordt aan beide zijden geflankeerd door bergen en ligt aan de Ionische Zee. Kijk hier wel uit voor de steile bodem.

4. Rabbit Beach, Lampedusa, Italië

In 2013 werd Rabbit Beach door de gebruikers van TripAdvisor verkozen tot het beste strand ter wereld, en niet onterecht. Lampedusa is het meest zuidelijke eiland van Italië en licht dichterbij Tunesië dan het Italiaanse schiereiland, en heeft daardoor een warmer klimaat. Het staat sinds de jaren 90 ook bekend als plaats van aankomst van immigranten die er massaal per boot arriveren om een verblijfsvergunning in de Europese Gemeenschap te kunnen bemachtigen.

5. Fuerteventura, Canarische Eilanden, Spanje

De Canarische Eilanden worden al lang tijd geliefd om hun langzame leven, wijn en uitgebreide lunches, maar ook vanwege het warme weer en de stranden. Een van de mooiste stranden is Fuerteventuram dat vanwege de vrijwel constante wind ook erg geliefd is bij wind- en kitesurfers.

6. Vik, Vík í Mýrdal, IJsland

Misschien niet de meest ideale plek om te zonnebaden, maar mooi zijn de zwarte zandstranden rondom Vik op IJsland zeker wel. En niet alleen het strand is hier opvallend, ook de basalt kolommen aan de voet van de klif zijn bijzonder mooi. Probeer hier echter niet te zwemmen, want de golven kunnen hier snel groter worden.

Meer blogs