Home
Blog
Bestemmingen
De 7 leukste bezienswaardigheden tijdens een rondreis Slovenië

De 7 leukste bezienswaardigheden tijdens een rondreis Slovenië

2 minuten leestijd
De 7 leukste bezienswaardigheden tijdens een rondreis Slovenië

Slovenië is echt nog een onontdekt vakantieland. Het is kleiner dan Nederland maar zit bomvol mooie natuur, vriendelijke mensen en vooral rust. Tijd om dit land vol meren, grotten en bergen te ontdekken!

Slovenië ligt ten noordoosten van de Adriatische Zee en grenst aan Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië. En ondanks dat die buurlanden allemaal bekende vakantiebestemmingen zijn, is Slovenië nog relatief onbekend. Maar Slovenië is een ideaal vakantieland, vooral voor de natuurliefhebber. Dit zijn de leukste zeven must-sees tijdens een rondreis door Slovenië.

1. Bled

bled slovenia
bled slovenia

Bled is een oud kuuroord waar mensen tegenwoordig vooral naar toe komen voor het meer van Bled. Een mooi helder blauwgroen meer met in het midden een eilandje met een kerk erop. Fotogeniek! Naast het meer ligt ook nog het kasteel van Bled, hoog op een rots. Niet zo gek dus dat het hier in de zomer stikt van de toeristen.

2. Julische bergen

julian alps
julian alps

In het noordwesten vind je de Julische bergen in de Sloveense Alpen. Een enorm indrukwekkend gebergte met een afwisselende natuur. Triglav (‘Driehoofdig’) is met 2.864 meter de hoogste berg van Slovenië en letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de Julische Alpen. In dit gebied zie je naast prachtige besneeuwde bergtoppen ook grote watervallen, blauwe meren en steile kliffen.

3. Ljubljana

ljubljana
ljubljana

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië. Het is een kleine stad met slechts 280.000 inwoners waar zowel oude als nieuwe invloeden terug te zien zijn. De stad staat vol met bezienswaardigheden maar het beroemdste gebouw is het middeleeuwse kasteel ‘Ljubljanski grad’ in het midden van de stad. Daarnaast zijn ook de drie bruggen over de rivier in de stad een populaire attractie.

4. Brda

Brda slovenia
Brda slovenia

Ook voor een bezoek aan een wijnstreek zit je goed in Slovenië. In het oosten van Slovenië ligt namelijk Brda, een prachtige wijnstreek. Middeleeuwse dorpjes, groene heuvels, kronkelende landweggetjes en uitgestrekte wijngaarden, dat is Brda. Hier moet je zijn voor een lekkere witte wijn!

5. Piran

piran
piran
Slovenië heeft met slechts 46 kilometer een korte kustlijn. Toch is het zeker de moeite waard om de kust te bezoeken. Een helder blauwe zee, mooie natuur en leuke dorpjes. Bezoek ook zeker het kustplaatsje Piran, een heerlijk stadje waar je lekker kan slenteren door de historische straatjes en even kan bijkomen op een terrasje aan zee.

6. Vintgar kloof

vintgar
vintgar

De Vintgar kloof is een populaire toeristische bestemming in Slovenië. De kloof is 1,6 kilometer lang en baant zich een weg door een prachtig landschap van steile rotswanden en dichtbeboste heuvels. De turquoisegroene Radvna rivier loopt er dwars doorheen met onderweg overal watervallen en stroomversnellingen. Via bruggen en paden kun je door de Vintgar kloof heen lopen.

7. De grotten van Postojna

postojna
postojna

In Slovenië zijn veel grotten te vinden met als hoogtepunt de grotten van Postojna. Deze grotten maken deel uit van het grootste ondergrondse grottenstelsel van Slovenië. De Postojna grotten worden ook gezien als de mooiste grotten van het land en volgens sommige zelfs ter wereld. Hou in de zomer wel rekening met lange wachttijden voor een rondleiding.

Top reizen naar Slovenië

Reisorganisaties met reizen naar Slovenië

Meer blogs over Slovenië

Beoordelingen van Slovenië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.