Home
Blog
Reisadviezen
Top-3 onontdekt Europa

Top-3 onontdekt Europa

op 15 juni 2013
1 minuut leestijd
Top-3 onontdekt Europa

Europa heeft meer dan 50 landen, toch beschouwen we er hooguit 10 als geschikte vakantiebestemming. Onzin! Er is zoveel moois te ontdekken. Een top-3 onontdekt Europa.

De volgende landen in Europa zijn het bezoeken écht waard. Rondreis.nl vertelt je waarom!

1. Slovenië

Slovenië
Slovenië

Geen hond die (nog) naar Slovenië op vakantie gaat. Maar waarom niet? Het is er goedkoper dan in buurlanden als Italië en Oostenrijk, het is maar 1100 km rijden en de Slovenen ontvangen je met open armen. Mooie historische stadjes, ruige gebergten, groene wijnranken, wereldberoemde grotten en kastelen, fraaie kusten en mediterrane stranden. Bezoek sowieso de schitterende meren van Bled (foto bovenaan) en Bohinj, de stadjes Piran en Ptuj en de grotten en kalksteenplateaus van Škocjan.

2. Albanië

Albanië
Albanië

De ‘final frontier of Europe’, aldus The Guardian. Wellicht wel het minst bekende Europese land van allemaal. Niet gek, gezien het heftige communistische verleden onder de vroegere dictator Enver Hoxha. Maar Albanië is al jarenlang bezig uit zijn schulp te kruipen. Het is een geweldige potentiële reisbestemming, met een ruig maar prachtige bergachtig binnenland, pittoreske dorpjes, schitterende baaien en onontdekte stranden, waar je voor 30 euro nog een eigen bungalowtje kunt vinden. Gewoon gaan!

3. Polen

Polen
Polen

Polen? Ja, Polen! Niet alleen een goedkoop land, en een land met schitterende historische steden zoals Krakau, Wroclaw en Gdanks, maar ook een van de weinige landen in Europa waar nog beren in het wild lopen. Polen heeft meer dan twintig nationale parken. Bialowieza is het oudste nationale park van Europa, met het enige oerbos van ons continent. In het zuidoosten ligt Bieszczady, het grootste park van het land, waar je bizons, beren, wolven en lynxen vindt. Deze lopen ook rond in het Tatra-gebergte, onderdeel van de Karpaten en met zijn uit steile bergen, valleien, grotten en meren een ideale bestemming voor de avontuurlijke wandelaar.

Top reizen naar Albanië

Reisorganisaties met reizen naar Albanië

Meer blogs over Albanië

Beoordelingen van Albanië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
8.2
Stranden
6
Steden
7.4
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
6.4