Kroatië

Rondreis Kroatië

Gastvrij, trendy en eindeloze kusten met pittoreske plaatsen

Een rondreis Kroatië is een bijzonder, mooi én gevarieerd! Kenmerkend voor Kroatië zijn de adembenemende natuurparken, sfeervolle oude steden en ruige kustlijn met prachtige baaien. Ontdek de fantastische meren van Plitvice, boeiende steden als Zagreb en Dubrovnik en ontmoet de vriendelijke Kroaten!

Rondreizen door Kroatië beginnen meestal in de zich rap ontwikkelende hoofdstad Zagreb. Het culturele leven is hier goed op gang gekomen nadat de Balkanoorlog in 1995 eindigde. Ook in de historische stad Trogir kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Ben je meer van de natuur? Dan ga je tijdens je rondreis in Kroatië natuurlijk naar het prachtige Nationaal Park Plitvicemeren waar je wandelingen kunt maken langs de 16 meren en tientallen watervallen.

Voor de Plitvicemeren kun je gerust een paar dagen uittrekken, zeker als je kans wilt maken om de hier levende wolven en beren te spotten. Maar ook liefhebbers van zon en zee zitten in Kroatië goed. Rond Istria vind je voldoende goede hotels waar je een paar dagen kunt relaxen. Kies voor een individuele rondreis of groepsrondreis als je alles wilt zien in Kroatië!

Hoofdstad:
Zagreb
Inwoners:
4.495.904
Oppervlakte:
56.542 km2
Beste reistijd:
mei, juni en september
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
2:00uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
8/10
Strand
9/10
Steden
8/10
Eten
8/10
Actief
9/10

Video's van Kroatië

Reisorganisaties met reizen naar Kroatië

Reizen naar Kroatië

Groepsrondreis Balkan

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig Joegoslavië en vandaag de dag staan ze vooral bekend om hun historische steden, prachtige natuur, vriendelijke bevolking en heerlijk eten. Graag nemen we je mee op avontuur door deze landen en leren je meer over de geschiedenis, maar ook het dagelijks leven dat de inwoners nu leiden. Ga mee op deze afwisselende en zeer boeiende reis door de Balkan en laat je verbazen!
Sawadee
vanaf
€ 1.399
Kroatië rondreis op maat | Better Places

Kroatië rondreis op maat | Better Places

16 dagen
Better Places brengt je rechtstreeks in contact met reisspecialist Ruud. Hij kent Kroatië en door en kan je dus perfect adviseren. Samen met hem stel je je rondreis op maat samen, helemaal zoals je zelf wilt. Ruud heeft ook veel ervaring in het samenstellen van familiereizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 1.495
Kroatië

Kroatië

22 dagen
Tijdens deze adembenemende reis door Kroatië staan onder andere een bezoek aan het piratenhavenstadje Omiš en een boottocht naar de Cetina-kloof op de planning. Ook een busexcursie naar Pula, een boottocht naar Nationaal Park Kornati en een tour door Dubrovnik ontbreken niet. Tevens verblijven we op een camping nabij de beroemde Plitvicemeren, zodat u dit schitterend natuurfenomeen op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Kortom, u kijkt uw ogen uit in de bijzondere natuur en de levendige steden. Kroatië zal uw hart veroveren. Dobrodošl, oftewel welkom!
ACSI Kampeerreizen
vanaf
€ 1.349