Kroatië

Rondreis Kroatië

Gastvrij, trendy en eindeloze kusten met pittoreske plaatsen

Een rondreis Kroatië is een bijzonder, mooi én gevarieerd! Kenmerkend voor Kroatië zijn de adembenemende natuurparken, sfeervolle oude steden en ruige kustlijn met prachtige baaien. Ontdek de fantastische meren van Plitvice, boeiende steden als Zagreb en Dubrovnik en ontmoet de vriendelijke Kroaten!

Rondreizen door Kroatië beginnen meestal in de zich rap ontwikkelende hoofdstad Zagreb. Het culturele leven is hier goed op gang gekomen nadat de Balkanoorlog in 1995 eindigde. Ook in de historische stad Trogir kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Ben je meer van de natuur? Dan ga je tijdens je rondreis in Kroatië natuurlijk naar het prachtige Nationaal Park Plitvicemeren waar je wandelingen kunt maken langs de 16 meren en tientallen watervallen.

Voor de Plitvicemeren kun je gerust een paar dagen uittrekken, zeker als je kans wilt maken om de hier levende wolven en beren te spotten. Maar ook liefhebbers van zon en zee zitten in Kroatië goed. Rond Istria vind je voldoende goede hotels waar je een paar dagen kunt relaxen. Kies voor een individuele rondreis of groepsrondreis als je alles wilt zien in Kroatië!

Vlag:
Hoofdstad:
Zagreb
Inwoners:
3.899.000
Oppervlakte:
56.542 km2
Beste reistijd:
mei, juni en september
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
2:00 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
8/10
Strand
9/10
Steden
8/10
Eten
8/10
Actief
9/10

Video's van Kroatië

Reisorganisaties met reizen naar Kroatië

Reizen naar Kroatië