Home
Blog
Bestemmingen
De Plitvice meren in Kroatië

De Plitvice meren in Kroatië

op 31 maart 2014
1 minuut leestijd
De Plitvice meren in Kroatië

Het Plitvice National Park is het grootste nationale park in Kroatië en de oudste in Zuidoost-Europa. In totaal zijn er 16 meren in het park en zo'n 90 watervallen.

Het Plitvice National Park is het grootste nationale park in Kroatië en de oudste in Zuidoost-Europa. Het ligt in de Kroatische provincie Lika-Senj dichtbij Plitvička Jezera. Gedurende duizenden jaren stroomde hier water over kalksteen waardoor natuurlijke dammen zijn ontstaan, die op hun beurt er weer voor zorgden dat er schitterende meren, grotten en watervallen op deze plek zijn ontstaan. In totaal zijn er 16 meren in het park en zo'n 90 watervallen. Ook leven er hier in het bos onder andere beren, wolven en verschillende zeldzame vogels.

De meren zijn onderverdeeld in de bovenmeren (Gornja) en de benedenmeren (Donja) zoals onder andere het Proscaroncanskog jezera en het Kozjakmeer. Het Jezero Milanovac is het grootste benedenmeer, met een lengte van ongeveer 470 meter. In 1979 werd het door de UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst van beschermde natuurgebieden.

 

Top reizen naar Kroatië

Reisorganisaties met reizen naar Kroatië

Meer blogs over Kroatië

Beoordelingen van Kroatië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.5
Cultuur
7.7
Stranden
7.4
Steden
7.7
Eten & drinken
7.7
Activiteiten
7.9