Home
Blog
Bestemmingen
Natuurwonder in Canada: Moraine Lake

Natuurwonder in Canada: Moraine Lake

op 12 juni 2014
1 minuut leestijd
Natuurwonder in Canada: Moraine Lake

Prachtig gelegen in de Canadese Rocky Mountains bevindt zich een waar natuurwonder: het Moraine Lake. Dit meer draagt ook wel de bijnaam 'sieraad van de Rockies' vanwege haar uitmuntende schoonheid en heldere water.

Moraine Lake, in de Canadese provincie Alberta, is één van de hoogtepunten van het Banff National Park, het eerste nationaal park in Canada dat werd opgericht in 1885. Het wordt omringd door de 'Vallei van de Tien Pieken', met ijs bedekte toppen van Mount Wenkchemma, die loodrechte muren vormen aan de oostzijde van het meer. De schoonheid van het meer is zo bekend, dat het tot twee keer toe op het Canadese $20 biljet heeft gestaan. Dit 'Twenty Dollar View' kun je zien door een klim te maken naar de top van de vallei, wat één van de meest gefotografeerde locaties in Canada is.

Door een grote rotsverschuiving afkomstig van de nabij gelegen Mount Babel ontstond Moraine Lake, dat in 1899 door de Canades alpinist Walter Wilcox werd ontdekt. Het dankt zijn heldere blauwe water aan de fijne deeltjes kleileem, die in de zomer worden meegevoerd door het smeltwater van de hooggelegen gletsjers. Om het blauwe-groene water van dichtbij te bewonderen is het maken van een kanotocht hier een aanrader. Verder kun je in dit gebied een aantal mooie wandeltochten maken en kun je hier dieren als grijze en zwarte beren, elanden, berggeiten en dikhoornschapen spotten.

Top reizen naar Canada

Reisorganisaties met reizen naar Canada

Meer blogs over Canada

Beoordelingen van Canada

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.7
Cultuur
7.5
Stranden
6.2
Steden
8.2
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9