Home
Blog
Bestemmingen
Met een camper rondreizen door Canada: Route & Tips

Met een camper rondreizen door Canada: Route & Tips

4 minuten leestijd
Met een camper rondreizen door Canada: Route & Tips

Canada met de camper ontdekken? Wij zeggen doen en wel om de volgende redenen. Zelf rondreizen door Canada is fantastisch en niet moeilijk!

Met een oppervlakte van 9.984.670 vierkante kilometer is Canada het op één na grootste land van de wereld. Dit betekent dat er genoeg avontuur te beleven valt en voldoende bezienswaardigheden zijn om te bekijken. Eén van de beste manieren om Canada te ervaren is door een camper te huren. Maar hoe doe je dit nu? En ga je voor Oost-Canada of West-Canada? Wij zetten alle tips voor je op een rij zodat jij een onbezorgde rondreis in Canada tegemoet gaat.

Praktische informatie over het huren van een camper

De ideale manier om Canada te ontdekken is met een camper. Door een camper krijg je een stuk vrijheid en kun je optimaal genieten van de natuur. Let wel bij het huren van de camper op de volgende dingen:

In Cananda is het verboden om wild te kamperen. Zorg er dan ook altijd dat je op een campground overnacht. Je doet er goed aan om van tevoren te controleren waar deze campgrounds zich bevinden en – vooral in de zomermaanden – alvast een reservering te maken. Op die manier ben je verzekerd van een plek en bespaar jij jezelf een hoop zorgen.

canada rv
canada rv

camping canada
camping canada

moose canada
moose canada

canada vancouver
canada vancouver

De prijzen voor kamperen lopen in Canada erg uitéén. Zo kun je op een natuurcamping al vanaf 10 euro per nacht overnachten (waarbij je geen elektriciteit of stromend water hebt), maar betaal je voor de luxere camping richting de 50 euro per nacht. Op zo'n laatste camping heb je vaak wel elektriciteit, stromend water en soms zelfs WiFi. Denk dus goed na welke optie het beste bij jou past.

Vanaf 21 jaar kun je een camper huren, maar betaal je (tussen 21 en 24 jaar) wel een hogere borg.

De beste reisperiode om Canada te bezoeken is afhankelijk van de plek waar je naartoe gaat. Zo leent Oost-Canada zich prima voor de maanden april tot en met oktober en doe je er goed aan om hiervoor zeker twee weken uit te trekken. West-Canada kun je het beste bezoeken in de maanden juli tot en met september, waarbij je minimaal drie weken de tijd nodig hebt om alle highlights goed te kunnen zien.

West-Canada of Oost-Canada?

Dat is de vraag die veel mensen zich stellen wanneer zij zich oriënteren op Canada. Houd jij van natuur, kamperen, grizzlyberen, azuurblauwe meren en ruige rotspartijen? Dan is West-Canada zonder twijfel de plek voor jou. West-Canada heeft een ruim assortiment aan natuurparken om te bekijken en je kunt diverse activiteiten (denk: hiken, fietstochten) ondernemen. Wie in 2017 gaat kan trouwens gratis alle natuurparken bezoeken vanwege het 150 jarig jubileum van Canada. Wil jij genieten van het stadsleven en de beroemdste watervallen (Niagara) zien? Plan dan een rondreis met de camper door Oost-Canada en je zult voor 100 procebt aan je trekken komen. Wat de keuze ook is, wij geven alvast dé highlights voor zowel West- als Oost-Canada.

West-Canada

Vancouver

vancouver gastown
vancouver gastown

Deze bijzondere stad ligt tussen de bergen en de zee. In Vancouver kun je een bezoek brengen aan het historische Gastown, lekker winkelen op Robson street en een rit maken naar de Grouse mountain en een adembenemend uitzicht over de stad tot je nemen. Vergeet ook Vancouver Island niet!

Icefield Parkway

icefield parkway
icefield parkway

De Icefield Parkway is een 230 kilometer lange weg die je langs de Rocky Mountains tot de Athabascawaterval voert. De weg loopt vanaf het beroemde Jasper National Park tot Lake Louise. Als je van gletsjers, meren, bergen en natuur houdt, zit je op deze weg helemaal goed.

Banff National Park

banff lake
banff lake

Het oudste natuurpark van Canada. Dat is Banff National Park. Het gebied leent zich uitstekend om te kamperen of, in de wintermaanden, te skiën of te snowboarden. Daarnaast is Lake Louise één van de meest bekende meren en wordt vanwege zijn schoonheid ook vaak op de foto gezet. Zeker het bezoeken waard dus.

Jasper National Park

Jasper National park
Jasper National park

Met een oppervlakte van maar liefs 10.878 vierkante kilometer valt er in dit park genoeg te beleven. Raft, rijd paard, beklim één van de vele bergen of neem de Jasper Tramway die je in zeven minuten van 1.304 naar 2.277 meter hoogte brengt. Trek hier meerdere dagen voor uit, want Jasper National Park is een park dat je niet mag overslaan.

Oost-Canada

Toronto

toronto
toronto

De CN tower (553 meter hoog) is het boegbeeld voor Toronto en trekt het hele jaar door toeristen. Gelukkig heeft Toronto nog zoveel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Distillery District waar je de meest hippe cafeetjes en bijzondere boetiekjes vindt. Verder mag je Kensington Market, waar alle culturen die Toronto rijk is versmelten, zeker niet overslaan. Zoek je de rust? Neem dan de ferry naar Toronto Islands waar je een prachtig uitzicht hebt op het Ontariomeer.

Niagara Watervallen

niagara falls
niagara falls

Op de grens van Amerika en Canada liggen de meest bekende en grote watervallen ter wereld: De Niagara Watervallen. Deze watervallen bestaan uit drie watervallen die gemiddeld 30 miljoen mensen per jaar trekken. Voor je rust kom je hier niet, maar het adembenemende uitzicht maakt wel een hoop goed. Wij zijn ieder geval fan

Quebec City

quebec city
quebec city

Een mooie stad met een Franse inslag. Dat is Quebec City. De historische binnenstad en de stadsmuur staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en daarom een bezoekje waard. Maar ook als je van natuur houdt, kun je jouw hart ophalen. Quebec beschikt namelijk over het Forillon National Park waar je mooie rotspartijen en baaien kunt zien.

Montréal

montreal canada
montreal canada

Montréal staat ook wel bekend als het ‘Parijs van Canada’ en heeft, naast de mooie oude binnenstad, een modern nieuw gedeelte. Echte cultuurliefhebbers komen hier tot hun recht aangezien Montréal bekend staat om de vele theatervoorstellingen en muziekshows. Maar ook de Basiliek van Notre-Dame, Museum des beaux-arts de Montreal en Cathedral of Marie-Reine-du-Monde is het bezoeken waard.

N.B. Canada is zo groot dat bijna niemand een roadtrip van Oost-Canada naar West-Canada maakt (of andersom). Kies dus wat het beste bij jou past of boek een binnenlandse vlucht als je beide delen wilt ontdekken. 

Top reizen naar Canada

Reisorganisaties met reizen naar Canada

Meer blogs over Canada

Beoordelingen van Canada

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.7
Cultuur
7.5
Stranden
6.2
Steden
8.2
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9