Home
Blog
Bestemmingen
Jasper National Park: Échte must-see in Canada

Jasper National Park: Échte must-see in Canada

1 minuut leestijd
Jasper National Park: Échte must-see in Canada

Natuurliefhebbers zijn in Canada aan het juiste adres. Een roadtrip is de allerleukste manier om het land te verkennen en een bezoek aan Jasper National Park mag dan zéker niet ontbreken. Wij vertellen je waarom.

Jasper National Park is onderdeel van de Rocky Mountains die zich uitstrekken over een deel van Amerika en Canada. In het onwaarschijnlijke mooie nationaal park vind je hoge bergketens, felblauwe meren en indrukwekkende gletsjers. Het is het grootste en één van de mooiste parken van de Canadese Rocky Mountains.

Must-sees in Jasper National Park

De befaamde panoramaweg Icefields Parkway (Highway 93) van Jasper National Park naar Lake Louise is één van de mooiste routes ter wereld met onwaarschijnlijk mooie natuur, uitzichtpunten en bezienswaardigheden. Blijf zeker niet in je auto zitten, want het barst in het park van de prachtige wandelroutes, zoals de Moose Trail, Lorraine Lake & Mona Lake Trail. De Valley of the Five Lakes is een hike waarbij je langs vijf prachtig gekleurde meren wandelt. Bij de Athabasca Glacier maak je een gletsjerwandeling.

jasper nationa park
jasper nationa park

waterfall jasper
waterfall jasper

jasper national park
jasper national park

Watervallen en wildlife

Van alle watervallen zijn de Athabasca Falls, met op de achtergrond Mount Kerkeslin, de mooiste én ruigste. Met een beetje geluk spot je ook nog wildlife in het park, zoals beren elanden en herten. Dit is Canada op z’n best!

Zeker doen in Jasper NP

Met een helikoptervlucht bewonder je al dit natuurschoon van boven en vlieg je dwars de prachtige wildernis, spectaculaire gletsjers en waanzinnig blauwe meren. Voor wat meer actie huur je een kano en verken je één van de onwaarschijnlijk mooie, helderblauwe gletsjermeren. Twee toppers zijn het Pyramid Lake of Maligne Lake, waar je zeker even een kiekje wilt maken bij het beroemde Spirit Island. Not for the fainthearted, want het is een slordige veertien kilometer varen.

Top reizen naar Jasper National Park

Reisorganisaties met reizen naar Jasper National Park

Meer blogs over Jasper National Park

Beoordelingen van Canada

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.7
Cultuur
7.5
Stranden
6.2
Steden
8.2
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9