Home
Blog
Bestemmingen
7x De mooiste stranden op Jamaica

7x De mooiste stranden op Jamaica

2 minuten leestijd
7x De mooiste stranden op Jamaica

Rum drinken, wiet roken en luisteren naar Bob Marley? Jamaica is meer dan dat! Wat dacht je van deze zeven parels van stranden?

Zoals het een eiland in de Caribische Zee betaamt, barst Jamaica van de mooie stranden. Zonde dus om alleen op je resort te blijven. Huur een auto en ontdek de prachtige strandjes van Jamaica.

1. Negril

negril jamaica
negril jamaica

Negril Beach, ook wel bekend als Seven Mile Beach, is een echte klassieker: kilometers wit zand, imposante rotsformaties, helder water en gelegen op het westen. Ideaal voor een stranddag met afsluitende zonsondergang dus. Er zijn hier talloze bars en restaurants te vinden, evenals jetski-verhuur en talloze resorts. Vervelen zul je je hier niet! De enige zijn ook niet. Negril is populair, maar niet voor niets! 

2. Ocho Rios

ocho rios
ocho rios

Turtle Beach bij Ocho Rios is één van de bekendste stranden van Jamaica. Cruisetoeristen genieten hier optimaal van het prachtige Jamaica, en niet voor niets. Turtle Beach – also known as UDC Beach – is een schitterend wit strand, omgeven door de beste hotels en restaurants. Het strand is omgeven door een rif, waardoor het water rustig is in de baai.

3. Doctor’s Cove Beach

doctor cove beach
doctor cove beach

Het mooie strand Doctor’s Cave Beach is niet alleen geliefd bij toeristen, maar ook onder de locals. Dit strand is goed bereikbaar vanaf je resort in Montego Bay maar is minder toeristisch dan het gemiddelde hotelstrand. Palmbomen erbij en jouw sunset kan niet meer stuk!

4. Port Antonio

port antonio
port antonio

Ook Port Antonio, en Frenchman’s Cove in het bijzonder, is ideael voor een fijne stranddag. Dit smalle strand is dicht begroeid (schaduw!) en de zee lijkt er nog blauwer te zijn. Met een beetje geluk ben je hier één van de weinigen! Zwemmen kan overigens ook in de Blue Hole. Aanrader! 

5. Reggae Beach

reggae beach
reggae beach

Reggae Beach bij het plaatsje Prospect ligt niet ver van Ocho Rios, maar het is er een wereld van verschil. Ja, het zand is net zo wit, de palmen zijn net zo groed en het water is even blauw, maar wat een rust! Op een restaurant en bar na is Reggae Beach onontwikkeld en ongerept. Prachtige natuur! Tip: ga niet op woensdag, want dan maken de cruisetoeristen hun tourtje.

6. Treasure Beach

treasure beach jamaica
treasure beach jamaica

Treasure Beach staat pas sinds 25 jaar op de kaart, dankzij hotel Jakes wat toen opened. Treasure Beach was ooit niet meer dan een vissersplaatsje aan de zuidkust van het eiland, maar door het boho-chique, doc authentieke Jakes begonnen de toeristen te komen. Hippies en off the beaten track reizigers genieten er nog steeds van het mooie strand. Inmiddels zijn er uiteraard meer accommodaties te vinden, maar de omgeving is nog net zo prachtig en de sfeer net zo fijn.

7. Runaway Bay

runaway bay
runaway bay

Tussen het toeristische Ocho Rios en Montego Bay, vind je aan de noordkust van Jamaica de mooiste strandjes bij Runaway Bay. Deze baai is charmant en levendig en heeft een eigen vibe. Niets om van weg te rennen dus! Runaway dankt zijn naam aan de Spaanse soldaten die via deze baai het eiland verlieten, op de vlucht voor Britse troepen. Althans, dat is één van de verhalen over de herkomst van de naam. Een ander verhaal is dat slaven er vertrokken naar suikerplantages. Tegenwoordig rennen expats er vooral naartoe om zich te vestigen op dit idyllische plekje.

Meer blogs over Jamaica

Beoordelingen van Jamaica

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.3
Stranden
9.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8