Home
Blog
Bestemmingen
5x de mooiste stranden van Cuba

5x de mooiste stranden van Cuba

5x de mooiste stranden van Cuba

Havana staat natuurlijk al lang bovenaan jouw bucketlist, maar wist je dat Cuba ook prachtige stranden heeft?

Begin dit jaar tipten we Cuba al als één van dé reisbestemmingen voor 2016. Het traditionele Cuba zal hard veranderen de komende jaren. Wil je het authentieke sfeertje - zonder hordes toeristen - nog ervaren? Dan moet je er vlug bij zijn! Dat geldt niet alleen voor Havana, maar ook voor deze vijf paradijselijke Cubaanse stranden.

1. Cayo Levisa

Ten westen van Havana ligt het rustige eiland Cayo Levisa. Met een veerboot ben je er vanuit Palma Rubia in een half uur. Het eiland telt één hotel. Het grootste deel van Cayo Levisa bestaat uit mangroves. Aan de noordelijke kant van het eiland ligt een prachtig strand. Je kunt hier uitstekend snorkelen, relaxen, zonnen, zwemmen en duiken.

Cayo Levisa
Cayo Levisa

2. Playas del Este

Zo’n 20 kilometer buiten het centrum van Havana ligt Playas del Este. Dit strand wordt ook door de locals goed bezocht. Playa del Este staat bekend als schoon, gezellig, er zijn goede voorzieningen en het is niet te toeristisch. Bovendien is het strand prima vanuit Havana te bereiken per taxi of bus.

Playas del Este
Playas del Este

3. Playa Francés

De stranden op Cuba’s ‘vaste land’ zijn bijzonder mooi, maar die op de duizenden eilandjes zijn misschien nog wel mooier. Op het grootste eiland van Cuba, Isla de la Juventud, vind je het rustige, beeldschone strand Playa Francés.

Playa Francés
Playa Francés

4. Cayo Largo

Aan de zuidkust van Cuba ligt het afgelegen eiland Cayo Largo, met misschien wel de mooiste stranden Cuba. Playa Paraiso is een echt een paradijsje en heeft zand als poedersuiker!

Playa Paraiso
Playa Paraiso

5. Playa Ancon

Het mooiste strand van de zuidkust is Playa Ancon, naast de stad Trinidad. Playa Ancon is niet het mooiste strand van deze top vijf, maar wel een heerlijke plek om een dagje te relaxen. De leukste manier om er te komen? Per fiets of oldtimertaxi!

Playa Ancon
Playa Ancon

PS De beste reistijd voor Cuba is van december tot en met mei.

Top reizen naar Cuba

Reisorganisaties met reizen naar Cuba

Meer blogs over Cuba

Beoordelingen van Cuba

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
8.6
Steden
8.5
Eten & drinken
7.3
Activiteiten
8.2