Home
Blog
Algemeen
Rondreis Caribisch gebied: ontdek de Caribische eilanden!

Rondreis Caribisch gebied: ontdek de Caribische eilanden!

op 17 maart 2023
2 minuten leestijd
De mooie natuur op Bonaire
De mooie natuur op Bonaire

Hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, gezellige muziek en lekker eten. Als je aan de Caribische eilanden denkt, dan slaat je fantasie op hol! Maar waar begin je je vakantieplanning met zoveel eilanden? Er waar ga je naartoe? Zoals je snel merkt zijn de eilanden ook nog eens heel verschillend. Sommige plekken zijn perfect voor een strandvakantie, terwijl je op andere eilanden de jungle kunt gaan verkennen! Gelukkig zijn er heel wat mooie rondreizen te maken in het Caribisch gebied en zit er voor ieder type reiziger iets tussen.

Individuele eilanden

Ten eerste zijn er prachtige rondreizen op specifieke eilanden. Denk bijvoorbeeld aan een reis naar Cuba waar je van Amerikaanse oldtimers, een rijke geschiedenis en prachtige gebouwen geniet. Je ontdekt de vele natuurgebieden van Cuba, maar ook steden als Santiago de Cuba, Camagüey en Havana. Tijdens je rondreis van één of twee weken ontdek je alle fotogenieke plekjes en kleurrijke plaatsen. En na afloop kun je er nog eens een welverdiende strandvakantie aan vast plakken! Rondom Varadero, Cayo Coco en Playa Blanca is het echt een paradijs op aarde!

Straatbeeld in Havana (Cuba)
Straatbeeld in Havana (Cuba)

Etenswaren op de markt op Curaçao
Etenswaren op de markt op Curaçao

Curaçao is al jaren geliefd bij Nederlandse reizigers en er is dan ook onwijs veel te doen! Beklim de Christoffelberg, leer duiken en ontdek stranden als Kleine Knip, Porto Marie en Mambo Beach. Het eiland is ontzettend divers en geschikt voor allerlei soorten reizigers. Zo zit je hier als gezin goed, maar kun je ook geniet van het bruisende nachtleven. Natuurliefhebbers kijken hun ogen uit bij de natuurreservaten en ook rustzoekers zitten goed op deze magische plek. Op Curaçao kun je kiezen voor een Fly Drive vakantie, of je kunt ter plekke excursies boeken met een Nederlandstalige gids.

Eilandhoppen

Wil je meerdere plekken tijdens je vakantie bezoeken? Dan kan dat natuurlijk ook. Sommige landen in het Caribisch gebied zijn groot, en hebben meer tijd nodig om het land goed te bezichtigen. Denk daarbij aan Jamaica, Mexico, Cuba, de Dominicaanse Republiek en Suriname. Maar er liggen ook heel veel eilanden die je gezamenlijk kunt bezoeken. We hebben alvast een paar combinaties voor je uitgezocht.

Tijdens een combinatiereis ontdek je allerlei verschillende culturen en mooie eilanden. Zo zou je bijvoorbeeld de ABC-eilanden kunnen combineren. Aruba, Bonaire en Curaçao bieden geschiedenis, stranden en leuke steden. Een perfecte combinatie van natuur en cultuur! Of wat dacht je van een combinatie tussen Anguilla, Saint Barth en Sint Maarten? Er zijn onwijs veel watersportmogelijkheden en de groene eilanden hebben een schitterend landschap. Op Saint Barth geniet je van delicatessen en de Caribische laid-back sfeer.

Idyllische stranden op Anguilla
Idyllische stranden op Anguilla

Uitzicht op Grenada
Uitzicht op Grenada

In het oostelijk deel van de Caribische Zee liggen nog een aantal paradijselijke Caribische eilanden. Denk aan Antigua en Barbuda, Dominica, Saint Lucia, Barbados en Grenada. Zou het niet gaaf zijn tussen deze eilanden te zeilen? Of ontdek alle eilanden van Guadeloupe waar je geniet van regenwouden, watervallen en kleurrijke koraalriffen. Met behulp van de veerboot kun je al op heel veel eilanden komen. Zo zijn bijvoorbeeld de Bovenwindse SSS-eilanden Sint Maarten, Saba & Sint Eustatius heel goed met elkaar verbonden. En van Tobago vaar je heel makkelijk naar het buureiland Trinidad.

Een Caribische Cruise

Veel eilanden beschikken daarnaast over een vliegveld, maar je kunt er ook voor kiezen en 15-daagse cruise te boeken. Zo vaar je geheel verzorgd langs eilanden als Antigua en Barbuda, de Britse Maagdeneilanden, Dominica, Martinique en Saint Vincent en de Grenadines. Tijdens je reis hoef je nergens aan te denken want alles is All Inclusive. De hutten aan boord zijn van alle gemakken voorzien en bieden meestal slaapplek voor 1 tot 4 personen. Je vaart vaak ‘s nachts zodat je de volgende dag ontspannen een nieuw eiland kunt ontdekken. Op deze manier kun je heel eenvoudig meerdere eilanden bezoeken. Perfect om een eerste indruk te krijgen van het Caribisch gebied!

Méér info & boekenBekijk 15-daagse cruise Eilandhoppen in de Caribbean

Top reizen naar Varadero

Reisorganisaties met reizen naar Varadero

Meer blogs over Varadero

Beoordelingen van Bonaire

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.